Binck TOUR 2 Bier&Hop
Saturnusstraat 55

Van 16:00 - tot 18:00

20160908_171714 (2)

Bier&Hop in de Binckhorst (te voet)

16.00-18.00 uur

De expeditie ‘Bier&Hop in de Binckhorst’ brengt je langs verrassende plekken in het karakteristieke en rauwe industriegebied de Binckhorst. Je ontmoet en spreekt lokale pioniers en hoort onder andere meer over bier.  Je bezoekt de enige hoptuin van Den Haag met meer dan 70 hopplanten; hop is een van de belangrijkste ingrediënten die aan bier de smaak en de juiste bitterheid geeft. We eindigen met een bierproeverij die ons nog dieper in de wereld laat stappen van dit heerlijke drankje. (Bekijk ook de beschrijving van de tour onder aan de tekst)

Algemene Info:

De expeditie Bier&Hop in de Binckhorst start bij het info punt van het Bier- en Braadfestival, de mobile kiosk BRUTE BINCK bij de entree Saturnusstraat 55 (aan de kant van de haven).

De Expeditie duurt in totaal circa 2 uur. Er kunnen maximaal 20 personen mee gaan en je bezoekt verschillende plekken, gebouwen en bedrijven in de Binckhorst. Bij elke plek blijf je ongeveer 30 minuten. Alle expedities zijn onder begeleiding van een ‘Tourguide’: iemand die ook iets kan vertellen over het gebied en die je meeneemt van plek naar plek. Elke expeditie eindigt op een locatie waar je een gratis drankje (en soms ook hapje) kunt krijgen.

Tickets: € 8,50 inclusief drankje en hapje

De tour is te voet

Contact: Sabrina Lindemann (St I’M BINCK- platform Haagse Binckhorst)

Aanmelden: info@imbinck.nl

**Aanmelden t/m 17 juni via: info@imbinck.nl (op zondag 18 juni kun je uitsluitend telefonisch aanmelden via 06 40012241)

Adres vertrek: Saturnusstraat 55, Den Haag

 

Beschrijving TOUR 2 Bier & Hop

Onze eerste stop op deze expeditie is een van de oudste plekken in de Binckhorst; de rooms-katholieke begraafplaats Sint Barbara. Dit is een prachtige locatie voor een mooie, rustige wandeling, bezinning en uiteraard rouw en troost midden in de bedrijvigheid van dit industriegebied. Op een braakliggend terrein aan de achterkant van de begraafplaats bevindt zich de enige hoptuin van Den Haag. Hop is de plant die essentieel is om bier mee te maken. Afgelopen jaar is in deze tuin voor het eerst geoogst.

Je krijgt tussen de planten een uitgebreide toelichting over verschillende hop-soorten en de onmisbare eigenschappen die de hop-bellen als ingrediënt aan bier geven.

We lopen verder naar de Komeetweg. Sinds kort zit hier in de oude Timmerfabriek een nieuwe bedrijf: FAABULOUSSTUFF, een plek die alle ruimte biedt aan nieuwe creatieve werkwijzen, trainingen, bewegen en inspiratie.

Op deze plek gaan we drie verschillende soorten bier proeven. Ontdek de verschillende smaken die te maken hebben met de toegevoegde hoppen, mouten en de gist.

We eindigen de tour bij brouwerij  Kompaan in de Binckhaven. Je kijkt je ogen uit in dit rauwe pand. Uiteraard kun je hier je kennis meteen toepassen; ze hebben meer dan 20 bieren op de tap.

 

18 Jun