BINCK-TOUR 1 Ontdek verleden, heden en toekomst van de Binckhorst
Saturnusstraat 55

Van 14:00 - tot 16:00

binck-080

Ontdek verleden, heden en toekomst van de Binckhorst (te fiets)

14..00-16.00 uur

De Binckhorst is een bedrijventerrein dat bijna 100 jaar oud is. Je vindt hier nog authentieke  familiebedrijven, grootschalige industrie zo als de asfaltfabriek, bouwgerelateerde bedrijven in de havens en bedrijfsverzamelgebouwen voor de creatieve industrie. Er zijn plannen om in ieder geval 5000 woningen toe te voegen aan dit gebied. De huidige identiteit van de Binckhorst zal daarmee ingrijpend veranderen. (Bekijk ook de beschrijving van de tour onder aan de tekst)

Algemene informatie:

De expeditie Ontdek verleden, heden en toekomst van de Binckhorst start bij het info punt van het Bier- en Braadfestival, de mobile kiosk BRUTE BINCK bij de entree Saturnusstraat 55 (aan de kant van de haven).

De Expeditie duurt in totaal circa 2 uur. Er kunnen maximaal 20 personen mee gaan en je bezoekt verschillende plekken, gebouwen en bedrijven in de Binckhorst. Bij elke plek blijf je ongeveer 30 minuten. Alle expedities zijn onder begeleiding van een ‘Tourguide’: iemand die ook iets kan vertellen over het gebied en die je meeneemt van plek naar plek. Elke expeditie eindigt op een locatie waar je een gratis drankje (en soms ook hapje) kunt krijgen.

Tickets: € 8,50 inclusief drankje

De tour is te fiets (breng je eigen fiets mee)

Contact: Bram Heijkers (St I’M BINCK- platform Haagse Binckhorst)

Aanmelden: info@imbinck.nl

**Aanmelden t/m 17 juni via: info@imbinck.nl (op 18 juni kun je uitsluitend telefonisch aanmelden via 06 30136162)

Adres vertrek: Saturnusstraat 55, Den Haag

Beschrijving expeditie
Ga mee op expeditie langs de nieuwste ontwikkelingen van dit gebied. Bezoek de bouwplaats van de Rotterdamsebaan die in de toekomst de A4/A13 met de Centrumring van Den Haag verbindt.

Fiets verder naar het grootste kluscomplex van Den Haag: het Junopand. Dit is de pionier van de 5000 woningen die in de Binckhorst worden gebouwd. Dit voormalige kantoorpand wordt door haar toekomstige gebruikers omgevormd tot woonappartementen, werkruimtes of een combinatie daarvan. Een van de eerste bewoners vertelt je waarom hij gekozen heeft voor deze plek.
Een andere pionier zit bijna om de hoek: Capriole Café. Dit splinternieuw geopende café in een oude verffabriek aan de Fokkerhaven is dè nieuwe hotspot in de Binckhorst. De huidige rauwe omgeving van Capriole zal binnen vijf jaar niet meer te herkennen zijn; hier worden in de komende jaren veel oude gebouwen gesloopt om plaats te maken voor grote woontorens en woon- werk combinaties.

We eindigen de expeditie bij brouwerij  Kompaan in de Binckhaven waar je een gratis drankje kunt krijgen. Je kijkt je ogen uit in dit industriële pand. Uiteraard kun je hier genieten van een koud en vers getapt biertje; ze hebben hier meer dan 20 bieren op de tap (en uiteraard zijn er ook fris, wijn en koffie verkrijgbaar).

 

 

18 Jun