BINCK-TOUR
Saturnusstraat 89

Van 13:00 - tot 15:00

binck-012

I’M BINCK-het platform van de Haage Binckhorst biedt op 20 mei 2017 tijdens de Dag van de Architectuur de unieke expeditie aan: ‘Ontdek oude ambachten en nieuwe technieken in de Binckhorst’. De expeditie in de Binckhorst, die ca 1,5 tot 2 uur duurt, staat onder begeleiding van een ‘tourguide’ van I’M BINCK : iemand die u iets kan vertellen over het gebied en die u meeneemt naar drie verschillende bedrijven in de Binckhorst. Er kunnen maximaal 20 personen per rondleiding mee gaan. We eindigen bij brouwerij KOMPAAN waar u GRATIS een hapje en een drankje aangeboden krijgt.

Als eerste ontmoeten we Marc Vermeulen van Laser BRO, een kersvers geopende bedrijf in Ateliercomplex Besturing waar je terecht kunt voor de kunst van het lasersnijden. Met laserlicht kun je zeer nauwkeurig en met hoge snelheid tal van materialen snijden, zoals bijvoorbeeld kunststof, hout, rubber en zelfs glas en metaal.

Aansluitend gaan we naar Verffabriek De Vos, de oudste industriële firma van de Binckhorst. Hofleverancier De Vos is met zijn ruim 100 jaar een echt Haags bedrijf. Het bedrijf bezit ook een eigen laboratorium. De eigenaar van het bedrijf Paul de Vos neemt ons mee in de geschiedenis van dit historische bedrijf en geeft een rondleiding  door de verffabriek.

Van Patience tot Pokémon Go, iedereen gamet. Het derde bedrijf is Paladin Studios in de Caballerofabriek. Zij maken zulke games en laten ons de wereld van game development zien en ervaren. Laat je meenemen in het proces, dat begint op een post-it en eindigt op duizenden schermen over de hele wereld. Zie met eigen ogen welke digitale ambachten nodig zijn, voor het ontwerpen en ontwikkelen van een game.

 

Locatie start wandeling: Ateliercomplex De Besturing
Adres: Saturnusstraat 89, Den Haag
Tijd: 13.00 uur start I’M BINCK  EXPEDITIE wandeling door de Haagse Binckhorst.

Contact tour guide: Sabrina Lindemann, info@imbinck.nl 06-40012241

Kosten:  € 8,50 inclusief drankje en hapje (graag contant afrekenen bij aankomst)
OV: Bus 26 halte Saturnusstraat

20 May