CID-Café: Hoogstedelijk Wonen
EMMA

Van 16:00 - tot 18:00

Wereldwijd groeit de bevolking en met name de druk op steden zal blijven toenemen. In Den Haag zal een groot deel van de groei worden opgevangen in het Central Innovation District. Inmiddels zijn de eerste concrete plannen voor woontorens en overkluizing van de Utrechtsebaan gepresenteerd door wethouder Revis.

In het CID zullen voor Nederlandse begrippen ongekend hoge dichtheden worden gerealiseerd. Maar hoe zorg je voor een leefbare stad met zoveel mensen? Met andere woorden, hoe ziet de stad van de toekomst eruit? En hoe werk je daar het beste naartoe? Daar gaan we over praten tijdens het 6e CID-Café over hoogstedelijk wonen.

Gespreksleider Menno van Tartwijk zal het onderwerp uitdiepen met  behulp van aantal experts op het gebied van wonen in hoogstedelijke gebieden.

·       Brechtje Spreeuwers, stedenbouwkundige en China-expert, van MLA+ Architect neemt ons mee in de fascinerende wereld van mega-urbanisatie in Chinese Steden. Hoe gaan zij om met zulke dichtheden? En welke lessen kunnen we hier in Nederland en in het CID uit trekken?

·       Johan Snel, stedenbouwkundige bij AM, laat ons zien wat we kunnen leren van projecten dichter bij huis. AM werkt als projectontwikkelaar aan duurzame en inclusieve stadsontwikkelingen in Nederland en is momenteel bezig met spraakmakende toekomstgerichte projecten als de Bijlmerbajes en Merwerde.  

·       Jorick Beijer, oprichter van de denktank Class of 2020, geeft leiding aan een beweging die zich inzet voor goede en innovatieve studentenhuisvesting wereldwijd. Door hun netwerk van onderwijsinstellingen, beleidsmakers, vastgoedontwikkelaars en investeerders hebben ze een koploperpositie verworven in het ontwikkelen van de studentenhuisvesting van morgen.

·       Vincent Smit is als lector van Grootstedelijke Ontwikkelingen verbonden aan de Haagse Hogeschool. Het lectoraat beweegt zich op het grensvlak van het sociale en fysieke domein en slaat zowel binnen de Haagse Hogeschool als daarbuiten bruggen naar andere domeinen en disciplines. Daarnaast is hij mede-initiatiefnemer van het landelijke platform Stad en Wijk.

Het CID-Café is gratis toegankelijk, graag wel even aanmelden via het digitale aanmeldformulier.

Datum: Donderdag 1 november 2018
Tijd: 16:00 uur tot 18:00 uur
Locatie: EMMA, Wijnhaven 88,  2511 GA Den Haag
Aanmelden: via het aanmeldformulier

Vanaf 23 april organiseert het programma Central Innovation District (CID) een maandelijks ‘CID-café’. Hierin vertellen we op informele wijze over de stand van zaken van het CID en hebben we telkens één of meerdere inhoudelijke sprekers die aan het CID raken.

01 Nov