FESTIVAL TOURS
Saturnusstraat

Van 13.30 - tot 15.30

binckhorstexpeditie7_imbinck2014_dsc2901

Deze TOUR is onderdeel van het jaarlijks eigenzinnige I’M BINCK festival dat voor een breed publiek de deuren opent van vele interessante initiatieven en bedrijven op de Binckhorst. Je kunt expedities door de Binckhorst mee maken te voet op de fiets en in de boot. Kijk voor andere tours en ook voor het aanbod op zondag 9 oktober op www.imbinckfestival.nl

Je kunt je aanmelden voor een tour via info@imbinck.nl  of bij de infostand op het festivalterrein in de Saturnusstraat. Elke tour wordt begeleid door een gids. Wil je met een hele groep komen? Dat kan!  Neem dan van te voren even contact met ons op.

Ontdek verleden en toekomst van de Binckhorst (te fiets)

Datum: zaterdag 8 oktober

Tijd: 13.30-15.30 uur

De Rotterdamsebaan verbindt in de toekomst de A4/A13 met de Centrumring van Den Haag. Maar wat is daar allemaal voor nodig? Bezoek het Trefpunt en bekijk de toekomst van de Binckhorst via virtual reality.

Fiets door naar Sint Barbara. Deze rooms-katholieke begraafplaats is een van de oudste plekken van de Binckhorst; een prachtige plek voor een mooie, rustige wandeling, bezinning en uiteraard rouw en troost.

Steek daarna de Binckhorstlaan over, want aan de overkant ligt het 17de eeuwse Kasteel de Binckhorst. In het verleden een weeshuis voor jongens, nu een privékliniek voor plastische chirurgie.

Rijd als laatste naar het grootste kluscomplex van Den Haag: het Junopand. Dit voormalige kantoorpand wordt door haar toekomstige gebruikers omgevormd tot woonappartementen, werkruimtes of een combinatie daarvan. Beluister hier het verhaal van een van de eerste bewoners.

Goed om te weten:
Tickets: € 5,00

Een Expeditie duurt in totaal circa 1,5 à 2 uur. Er kunnen maximaal 15 personen in een groep en je bezoekt locaties in de Binckhorst. Bij elke plek blijf je ongeveer 30 minuten. Alle expedities zijn onder begeleiding van een ‘Tourguide’: iemand die ook iets kan vertellen over het gebied en die je meeneemt van plek naar plek

Alle expedities starten bij de koffiefoodtruck bij de Besturing (aan de kade van Saturnusstraat 91) en eindigen op een locatie waar je een GRATIS drankje en een hapje kunt krijgen.

 

08 Oct