Grenzeloos Verbinden
Binckhorstlaan 119

Van 18:00 - tot 21:00

photo-montage-1514220_1280

Bedrijvenvereniging BLF organiseert in samenwerking met Werkgeversservicepunt van de gemeente Den Haag en stichting Grenzeloos Verbinden op woensdag 22 maart een speciale ‘speedmeet’ met statushouders die sinds kort op de Binckhorst wonen. De statushouders zijn vluchtelingen uit m.n. Syrië en Eritrea die recent een verblijfsvergunning hebben ontvangen.

De ’speedmeet’ heeft als doel BLF-ondernemers te verbinden met deze statushouders. De ontmoeting biedt beiden de kans om hun netwerk uit te bouwen en interessante mogelijkheden te verkennen.

Wat houdt de ‘speedmeet’ bijeenkomst in?

Een ‘speedmeet’ is een korte kennismaking (ongeveer 8 minuten per gesprek) om te kijken of de ondernemer de statushouder verder kan helpen. Dit hoeft niet direct het aanbieden van een vacature te betekenen, maar vooral het geven van tips, het voorstellen van interessante contacten of wellicht een stage of bedrijfsbezoek. Het gaat erom de statushouders op weg te helpen.

Stichting Grenzeloos Verbinden

Tijdens de gesprekken worden de statushouders ondersteund door vrijwilligers van stichting Grenzeloos Verbinden. De mensen achter dit initiatief zijn betrokken mensen die werken bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. De stichting is opgericht om voor vluchtelingen activiteiten te organiseren die bijdragen aan het “thuis voelen” in Nederland. Het moet echter ook zorgen voor wederzijds begrip tussen vluchtelingen en Nederlanders en het opbouwen van een lokaal netwerk.

Interesse?

De bijeenkomst zal plaatsvinden op woensdagavond 22 maart van 18.00 tot 21.00 uur bij het Werkgeversservicepunt, Binckhorstlaan 119. Om 18.00 uur beginnen we met een Hollands buffet die wordt aangeboden om het ijs te breken. Na het diner (rond 19:00) starten de speedmeets met aansluitend een borrel.

Voor aanmelden en vragen kunt u mailen naar info@bblf.nl . Graag uiterlijk woensdag 15 maart aanmelden.

22 Mar