FESTIVAL LEZINGEN
Saturnusstraat

Van 13.30 - tot 14.40

porta-palace-woonpioniers-daniel-venneman-en-jelte-glas-kopie2

Deze Inspiratiesessies van de Binck- Academy is onderdeel van het jaarlijks eigenzinnige I’M BINCK festival dat voor een breed publiek de deuren opent van vele interessante initiatieven en bedrijven op de Haagse Binckhorst.

Kijk voor andere sprekers en meer programma van het I’M BINCK festival 2016 en ook voor het aanbod op zaterdag 8 oktober  op www.imbinckfestival.nl Wil je je aanmelden? Dat kan via info@imbinck.nl of bij de infostand op het festivalterrein in de Saturnusstraat.

Woonpioniers

Datum: zondag 9 oktober

Deur open: 13.00 uur
Sessie: 13.30 – 14.40 uur

Op avontuur! De Woonpioniers verkennen nieuw leefgebied, ontwikkelen verrassende woonconcepten en bouwen eigenhandig nieuwe woonvormen.

In de Caballero Fabriek geeft Jelte Glas van Woonpioniers een presentatie over de bouw van een Tiny House (Porta Palace) in Nederland. Zij onderzoeken met hun werk toekomstige woonoplossingen, zoals het ontwerpen van vernieuwende woonconcepten met biologische bouwmaterialen en de circulaire stad van morgen. Ook geven ze een doorkijk naar proeftuin Erasmusveld in Den Haag, waar ze samen met BPD ontwikkeling werken aan een innovatief woonproject. Woonpioniers neemt je mee in het wonen in de wereld van morgen.

Locatie: Caballero Fabriek (Laurens Zaal), Saturnusstraat 60, Den Haag
Tickets: € 7,50 (alleen contant betalen an de deur)
Doelgroep: Iedereen is meer dan welkom.

Meer over Woonpioniers:

Woonconcepten
We zijn begonnen met de vurige wens om eigenhandig en zonder torenhoge hypotheek het dak boven ons hoofd vorm te geven. Inmiddels verkennen we een nog veel bredere horizon en ontwerpen vernieuwende woonconcepten met biologische bouwmaterialen. We kijken ook naar de circulaire stad van morgen.

Samenwerking
Woonpioniers geeft advies, verbindt en organiseert innovatieve projecten. We onderzoeken voortdurend waar binnen de bestaande wet- en regelgeving ruimte is voor onze plannen en voeren het debat over hoe die ruimte kan worden vergroot. Dit doen wij op rijks-, gemeentelijk-, en lokaal niveau.

Praktijk Onder onze handen is waar de magic happens, waar concepten die we nog heel lang kunnen herkauwen ineens tastbaar worden. Die maakmentaliteit heeft ons een hoop praktische kennis opgeleverd. We ontmoeten je graag voor jouw woonwensen en ideeën.

09 Oct