Inspiratiesessie ‘Waardecreatie uit Binckse afval- en reststromen, circulaire economie in de praktijk’
Maanweg 55

Van 17:30 - tot 20:00

plastic-flessen-die-omhoog-kringloopsymbool-maken-13733915 (2)

Vermalen plasticresten die worden hergebruikt voor een design bank, groenafval dat enzymen levert voor de voedingsmiddelenindustrie; twee voorbeelden van hergebruik van reststromen waarmee nieuwe financiële en milieuwaarde ontstaat. Recent onderzoek (2015) wijst uit dat hiermee in de Haagse Binckhorst voor zo’n 20 miljoen aan potentiële waarde gecreëerd kan worden.

Hoe kunnen we als Binckse en Haagse bedrijven die waarde daadwerkelijk omzetten en nieuwe bedrijfskansen realiseren? Die vraag staat dinsdag 11 juli centraal in een door I’M BINCK- het platform van de Haagse Binckhorst en grondstoffenmakelaar Gerko Brouwer georganiseerde inspiratiesessie. De sessie vindt van 17.30 – 20.00 uur plaats bij KPN op de Maanweg 55, gebouw 5 (TP5) zaal 2/3.

Wat gaan we doen ?

Een aantal bedrijven lichten hun circulaire ondernemen beleid toe en behandelen een aantal concrete voorbeelden van commercieel tot artistiek. Ook is een aantal producten van circulaire ondernemers te bewonderen. Daarnaast willen we geïnspireerd door sprekers met u ontdekken wat uw drive is voor duurzaamheid, U kunt wat komen brengen (grondstoffen, afval, ideeën, een project) of misschien komt uw wat halen (kennis, tijd, een netwerk). Samen ontdekken wat de mogelijkheden zijn en wat we kunnen doen en dat met elkaar uitwerken.

Met wie?

–              Met Gispen kijken we hoe zij binnen Culemborg circulair een sofa hebben ontworpen van 100% gerecycled plastic;

–              KPN is erg actief op het vlak van duurzaamheid en circulair ondernemen. Zij leggen uit waarom ze bijvoorbeeld materialen uit oude gebouwen hergebruiken, GFT en koffiedik apart inzamelen en oude meubels opnieuw inzetten;

–              Mdd arts laat zien hoe afvalplastic opnieuw vorm krijgt in bureaulampen en kroonluchters.

I’M BINCK biedt geïnteresseerden als vervolg op deze inspiratiesessie aan om een werkgroep hergebruik, uitwisseling en de ontwikkeling van circulaire producten te faciliteren. De grondstoffenmakelaar zal hierbij ook zijn kennis en expertise inbrengen. Ook is de mogelijkheid een grondstoffen en afvalstoffenscan op bedrijfsniveau te laten maken. Het zou geweldig zijn als we met deze werkgroep een aanzet kunnen maken voor nieuwe producten waarmee we samen 20 miljoen per jaar extra kunnen verdienen.

Laat je inspireren, draag bij op je eigen manier en meld je aan bij ondergetekenden voor 11 juli as. Meldt je snel aan want er is nog maar plaats voor maximaal 25 personen.

info@imbinck.nl

 

Programma:

17.30 – 17.50 inloop

17.50 –  Inleiding + introductie video van Ellen Mac Arthur;

18.00 –  Presentatie KPN over duurzaamheid en Circulaire economie bij KPN en hun

samenwerking met Haagse Zwam (20 min max: dhr. Jeroen Cox van KPN en Annelies Goedbloed 10 min);

18.30 –  Presentatie Gispen over Plastic Foundation + voorbeeld materialen

(20 min max: mevr. Sarah Schiffer van Gispen);

18.50 – Korte presentatie over kunst uit Binck Afval; Binkies

(max 10 min: dhr. Menno Doornbos van mdd arts);

19.00 –  Inspiratiesessie circulair ondernemen;

19.40 –  borrel/afsluiting (max 20.00 uur)

 

Datum: 11 juli

Tijd: 17.30 – 20.00 uur

Locatie: KPN op de Maanweg 55, gebouw 5 (TP5) zaal 2/3.

11 Jul