Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mena Film Festival

donderdag 11 juni 2020 - zondag 14 juni 2020

Het Laaktheater presenteert het MENA Film Festival. Het Mena Film Festival geeft een hedendaags beeld van nieuwsverslaggeving van de culturele, politieke, sociale en artistieke situatie in het Midden-Oosten en Noord-Afrika door filmmakers uit deze gebieden.

Vanwege de situatie wereldwijd wat het corona virus betreft, is er gekozen voor een digitale versie van het MENA Film Festival. Het thema zal dit jaar in het teken staan van vrijheid. Dit thema is tweeledig: persoonlijke vrijheid over eigen identiteit (o.a. gender, seksualiteit) en gezamenlijke vrijheid in onze leefomgeving in tijden van oorlog waarin ook een connectie gemaakt wordt met ons jubileumjaar van 75 jaar bevrijding in Nederland.

Er is voor het thema vrijheid gekozen, omdat Den Haag de stad van Vrede & Recht is. Wij leven in Nederland vrij ongeacht onze seksuele voorkeur of etniciteit. In het Midden- Oosten en Noord- Afrika is dat helaas niet mogelijk. Dagelijks hebben  minderheden te maken met discriminatie. Onze vrijheid wordt nu beperkt door corona maar dat zal op een gegeven moment onder controle zijn. Dit in tegenstelling tot de mensen in de genoemde gebieden; zij kunnen niet zeggen dat de discriminatie ophoudt, vanwege hun etniciteit en zij zijn niet vrij om te kiezen wie ze willen zijn.

Bekijk de films tot en met 13 juni via LaaktheaterThuis.

Gegevens

Begin:
donderdag 11 juni 2020
Einde:
zondag 14 juni 2020
Evenement Categorie:
Site:
https://www.laaktheaterthuis.nl/mena-film-festival