Open Dag Stichting Gered Gereedschap Den Haag
Stichting Gered Gereedschap Den Haag

Van 11:00 - tot 15:00

Op zaterdag 27 oktober houdt Stichting Gered Gereedschap Den Haag open dag. Van 11.00 tot 15.00 uur staat de deur van de werkplaats wagenwijd open. Dankzij uw giften en gedoneerd gereedschap kunnen mensen in Oeganda, Congo en Ghana met het juiste gereedschap op zak bouwen aan hun toekomst. Wij zijn
trots dat we daarbij kunnen helpen. Dat delen we graag met u.

Op de open dag geven we doorlopende rondleidingen in de werkplaats. Onze vrijwilligers laten graag zien hoe gebruikte zagen, beitels en naaimachines weer in tiptop conditie gebracht worden.

De behoefte aan goed, betrouwbaar en ambachtelijk gereedschap zal altijd blijven bestaan. Gered Gereedschap voorziet op verschillende manieren in deze behoefte. Een manier is het opzetten van opknap- en verhuurwerkplaatsen in Oeganda. We vertellen u graag meer over dit initiatief.

Programma
11:00 – 15:00 uur
Doorlopende rondleidingen werkplaats & demonstraties gereedschap opknappen.

11:45 uur
Presentatie project Oeganda en de filosofie van Gered Gereedschap

13:00-14:00 uur
Presentatie naaimachine- en metselproject in Oost-Congo (Marie-Cakupewa Fundiko van DRCC Foundation). Met muzikale begeleiding door ensemble Stem voor vrede in DR Congo.

Maak kennis met het Haags fietsproject Eritrea Fietst, een sociale onderneming om Eritrese statushouders aan het werk te helpen.

Datum: Zaterdag 27 oktober 2018
Tijd: 11:00 – 15:00 uur
Locatie: Stichting Gered Gereedschap Den Haag (Werkplaats), Junostraat 12a, 2516 BR Den Haag

27 Oct