Haagse Bodem: Troeven op Tafel (Grand Finale Binckhorst)
Pollux Studio's

Van 12:30 - tot 17:00

Herbestemming 10.0 is een heel ander spelletje geworden. Valt zelfs geld mee te verdienen tegenwoordig. Serious business! Jan en alleman waagt zich er aan. De Binckhorst illustreert dat fantastisch. 5 jaar geleden nog maar … Tjonge, wat was het duwen en trekken om partijen te vinden die hier ‘alsjeblieft iets wilden doen’. En nu? Darn hot! De ene place-to-be is amper afgevinkt of de volgende dringt zich op. Aanstaande woningen vliegen als warme broodjes over de toonbank. De kernwaarden van de identiteit zijn inmiddels 3x (jaja) benoemd. Zo hee, watskeburt?!

PROGRAMMA
Perfect moment dus om de stand van zaken op te maken én de toekomsttroeven voor een grand finale voor de Binckhorst boven tafel te halen. Join Haagse Bodem daarom op 16 maart in een actieve tijdreis:

Toen – retrospectief: Wat waren de oorspronkelijke plannen? Wat is ervan geworden, hoe ging dat en zijn we daar blij mee? Is het resultaat duurzaam? En hoe doen ze dat buiten Den Haag?
Nu – fietsverkenning: Trek je eigen conclusies, stap op de fiets en peddel door de Binckse straten om zelf te beoordelen hoe authentiek/râh/divers/dynamisch/waterrijk die Binckhorst erbij staat.
Straks – troevenjacht: Met een frisse neus en blik, aan de slag voor die grand finale. Met alles wat we nu weten over herbestemming, wat zijn de troeven voor die laatste stukjes niemandsland om van de Binckhorst definitief een urban treasure te maken?

De middag wordt begeleid door Ruben Maes. Uiteraard zijn prominente Binckers van toen, nu en straks aanwezig.

SPEEL MEE IN ONZE TROEVENJACHT

De prijs: Troeven voor de Binckhorst en andere toffe gebieden
De inzet: Terugblik en vooruitblik van 5 jaar gebiedsontwikkeling, prikkelende inzichten, en een ambitieus gezelschap
Het jachtveld: Binckhorst (Den Haag)
De uitvalsbasis: Pollux Studio’s (Polluxstraat 10 in hartje Binckhorst)
Vervoermiddel: Fiets (en als je die zelf niet hebt, regelen wij die voor je)
Kosten: Gratis, maar niet vrijblijvend. We rekenen op je actieve inbreng.
Aanmelden: Meld je aan via deze link. Als je een fiets wilt lenen, kun je dat aangeven in het aanmeldformulier.

Onze bijeenkomsten zijn besloten en in principe op uitnodiging. We vragen namelijk alleen mensen die een verschil kunnen en willen maken in de toekomstbestendige stadsontwikkeling van Den Haag en de Binckhorst. Ben jij zo iemand? Meld je aan en motiveer wat jij kan en wil betekenen voor De Binckhorst.

Aanmelden via het aanmeldformulier

Datum: Vrijdag 16 maart 2018
Tijd: 12:30 – 17:00 uur
Locatie: Haagse Bodem, Polluxstraat 10, 2516AT Den Haag

16 Mar