Gebiedsontwikkeling in de Binckhorst

Eind december ontstond ophef over de voorgenomen gebiedsontwikkeling in de Binckhorst, die onvoldoende ruimte zou bieden aan publieke voorzieningen, zoals scholen en sportfaciliteiten. Gaat de Binckhorst sommige VINEX-locaties achterna die in hun beginjaren zonder cruciale voorzieningen zaten? Wie is daarvoor verantwoordelijk, de gemeente of de ontwikkelaars? En wat kunnen we hiervan leren voor de invoering van de Omgevingswet?

Rotterdamsebaan gaat een half jaar later open

De Rotterdamsebaan gaat niet in juli, maar waarschijnlijk pas half december volgend jaar open. Het extra half jaar is nodig om verkeers- en tunneltechnische installaties te monteren en te testen. Dat meldt de gemeente Den Haag.

Zet een rem op grote marktgestuurde projecten

Maatschappelijke stads- en gebiedsontwikkeling. Zo noem burgerparticipatie-expert Frans Soeterbroek de inzet op maatschappelijke waardecreatie, geleidelijk geld, nieuwe samenwerkingsverbanden voor de publieke zaak, grond en vastgoed als collectieve goederen, en zeggenschap van bewoners over de ontwikkeling van stad en buurt. In dit essay legt hij uit waarom in zijn ogen grote marktgestuurde projecten grote fouten in de hand werken en het alternatief hard nodig is. "Ik geloof er nog steeds in dat dit het wenkende perspectief is."

5000 huizen maar geen scholen of sporthal

De nieuwe Haagse wijk De Binckhorst dreigt vijfduizend huizen te krijgen, maar geen scholen, fietspaden, sportvoorzieningen en bijna geen huisartsen. Omdat de Binckhorst een landelijk testgebied is, is er geen bestemmingsplan, maar een omgevingsplan. De gemeente laat de planologie over aan de markt.

Werkzaamheden Binckhorstlaan

De bouw van de toerit voor de tunnel naar de Rotterdamsebaan is zo goed als klaar. In 2019 en in het 1e kwartaal van 2020 krijgt de Binckhorstlaan een nieuwe inrichting.

SHIE brengt na succes een tweede boek uit

De Stichting Haags Industrieel Erfgoed (SHIE) heeft na een eerste publicatie over herbestemming van industrieel erfgoed in de Haagse regio het plan opgevat om een tweede deel toe te voegen, getiteld ‘Nieuw in Oud, Binckhorst Den Haag – Hergebruik van Industrieel erfgoed’.

Interview energietransitie Binckhaven

Volop verandering in de Binckhorst. Het bedrijventerrein transformeert in een unieke stadswijk voor wonen, werken en recreëren. Maar hoe zit het de overstap naar schone energie? Een kansrijke oplossing naast aansluitingen op het bestaande warmtenet is gedeelde Warmte-Koude-Opslag (WKO).

Nu verkrijgbaar: Bincks Bloed #3

De nieuwe special limited edition BINCKS BLOED #3 is uit. In 2019 is er met de eigen geteelde hop een heerlijke Fresh Hop IPA gebrouwen.

The Harbour Club komt naar de Binckhorst

Restaurant The Harbour Club komt na een aantal jaar afwezigheid weer terug naar Den Haag. Drie jaar geleden vertrokken ze uit Scheveningen, begin volgend jaar openen ze een nieuwe vestiging op de bovenste verdieping van BINK36.

Publieke ruimte én privaat rendement: wie betaalt daarvoor?

Het belang van de publieke ruimte kan niet genoeg worden onderstreept. Vroegtijdig investeren in de openbare ruimte en in andere publieke voorzieningen kan de transformatie wel de nodige schwung geven en voor een mental shift zorgen. Maar wie betaalt voor die openbare ruimte en zorgt voor de placemaking: de ontwikkeling, het beheer en de programmering?

Sturing door een open netwerk?

Het is een terugkerende vraag tijdens gebiedstransformaties: ga je voor planvorming en -ontwikkeling met een beperkt aantal spelers, of kies je voor een groot netwerk van formele en informele partijen?

Den Haag in 2040 een megatreinstation?

Den Haag moet in 2040 een nieuw megatreinstation krijgen genaamd The Hague Grand Central. Vanuit hier moeten zelfs rolpaden komen zoals op Schiphol. Deze moeten het centraal station, Hollands Spoor en station Laan van NOI met elkaar verbinden.

Hét visitekaartje van de nieuwe Binckhorst

De eerste paal moet nog geslagen, maar je zou hem al ‘mister Binckhorst’ kunnen noemen: Binck Blocks, een 125 meter hoge wolkenkrabber. Met z’n stoere uiterlijk (een ode aan het oude industrieterrein) hét visitekaartje van de nieuwe Binckhorst.

Eerste editie van het Fokkerhaven Festival

In de Fokkerhaven op de Binckhorst was zondag de eerste editie van het Fokkerhaven Festival. Door het slechte weer moest het evenement wel grotendeels naar overdekte locaties verplaatst worden. De regen was ook voor de bezoekers geen reden om thuis te blijven.

Wethouder Revis trapt bouwproject ‘Binck Plaats’ af

Op de Binckhorst is de bouw begonnen van het nieuwe wooncomplex ‘Binck Plaats’. De eerste paal werd 23 september 2019 door wethouder Boudewijn Revis geslagen.

Vrouwen in de schijnwerpers tijdens Art The Hague

Tijdens de zevende editie van Art The Hague in oktober 2019 spelen vrouwen in de kunstwereld de hoofdrol. In het jaar van honderd jaar algemeen kiesrecht zijn vrouwen nog altijd ondervertegenwoordigd in kunstcollecties. Art The Hague is van 2 tot 6 oktober in de Fokker Terminal op de Binckhorstlaan.

Timelapse aanleg Rotterdamsebaan

2019 staat voor het project Rotterdamsebaan in het teken van het verder afbouwen van de nieuwe weg. Nadat begin dit jaar de tunnelboormachine voor de 2de keer aan kwam in de Binckhorst, namen we afscheid van de boormachine en het bijbehorende fabrieksterrein in de Vlietzoom.

Beste ‘India Pale Ale’ komt uit Den Haag

Het beste ‘India Pale Ale’-bier komt uit Den Haag. Het bier ‘Handlanger’ van brouwerij Kompaan is uitgeroepen tot beste Imperial Indian Pale Ale (IPA) van de wereld.

I’M BINCK gaat door!

De campagne 'We Are Binck' was succesvol en heeft I’M BINCK - het onafhankelijke platform van de Binckhorst partnerbijdragen van ondernemers en bewoners opgeleverd met een waarde van rond de  €9.000 euro. Dat betekent dat I’M BINCK zijn basisactiviteiten kan continueren en in de komende maanden door kan gaan! 

137 miljoen voor bereikbaarheid Binckhorst

De Binckhorst en het gebied tussen Den Haag Hollands Spoor en het Centraal Station krijgen een miljoeneninjectie om de bereikbaarheid op peil te houden. De gemeente Den Haag, Leidschendam-Voorburg, het Rijk, de metropoolregio en de provincie Zuid-Holland trekken hier gezamenlijk 137 miljoen euro voor uit.

Stadsstrand en paviljoen in de Binckhorst

De mogelijkheden voor personeelsuitjes en recreatie blijven echter nog achter in onze stad. Daar moet het plan ‘Waterfront’ verandering in gaan brengen. Hart voor Den Haag/Groep de Mos is enthousiast en ziet ook mogelijkheden voor de combinatie met de drijvende camping op de Binckhorst.

Word partner van I’M BINCK!

Heb jij gedurfde ideeën en/of plannen die passen bij onze ambities, wil je meedoen en wil je de Binckhorst in optima forma mee ‘maken’? Word dan partner van I’M BINCK!

Kruising Binckhorstlaan en Mercuriusweg

Van vrijdag 19 juli tot en met donderdag 1 augustus wordt gewerkt aan een nieuwe inrichting van de kruising Binckhorstlaan/Mercuriusweg. Tijdens de werkzaamheden is de kruising afgesloten voor verkeer.

Over een jaar gaat de Rotterdamsebaan open

Het is aftellen geblazen voor de bouwers van de Rotterdamsebaan. Over exact een jaar gaat de nieuwe weg namelijk open. Op 1 juli 2020 moet de eerste auto door de Victory Boogie Woogietunnel rijden.

Nieuw verkeersplan ook voor de Binckhorst?

25 verkeer- en vervoersorganisaties boden minister Cora van Nieuwenhuizen van Verkeer en staatssecretaris Stientje van Veldhoven woensdag 12 juni in Den Haag een Deltaplan Mobiliteit aan met o.a. plannen voor een tramhalte en bredere fietspaden in de Binckhorst.

Chickens United Festival

Chickens United Festival in de Binckhorst! Daniele Valentino (KABK-student) organiseerde een bijzonder festival ter ere van de kippen op de Binckhorst.

Presentatie ontwerp Nationale Omgevingsvisie

Op 20 juni vond de presentatie plaats van de ontwerp-NOVI: de Nationale Omgevingsvisie. De ontwerp-NOVI werd in het bijzijn van de minister gepresenteerd in de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen.

RONDWANDELING DAG VAN DE ARCHITECTUUR

Afgelopen zaterdag 15 juni werd op de Dag van de Architectuur een rondleiding door de Binckhorst gehouden. Bekijk nu de video met hoogtepunten van de tour.

Een 50 meter hoge woontoren in de Binckhorst

In de Fokkerhaven op de Binckhorst komt een 50 meter hoge woontoren. Linck heet het 50 meter hoge gebouw waar plek is voor zo’n 66 appartementen en restaurants/winkels. Naar verwachting wordt het in de zomer van 2023 opgeleverd.

Monumentaal kunstwerk Pierre van Soest komt naar de Binckhorst

Op 31 mei krijgt een monumentaal kunstwerk uit 1965 van Pierre van Soest een nieuw thuis in Den Haag. In mei zal het op spectaculaire wijze over het water worden vervoerd van een terrein bij de NDSM werf in Amsterdam naar de Binckhorst in Den Haag.

Wubbo Ockels krijgt eigen kade in Haagse Binckhorst

De astronauten rukken op in de Binckhorst in Den Haag. Wubbo Ockels en Sally Ride krijgen hun eigen straatnaam in het nieuwbouwproject. Dat heeft het stadsbestuur besloten.

Opening nieuwe deelvervoer-hub Hely

Met de nieuwe Hely Hub in Den Haag komt divers deelvervoer op drie locaties voor de stad beschikbaar. In de Binckhorst en Bezuidenhout kunnen bewoners en werkenden via één app fietsen, e-bikes, bakfietsen en auto’s huren.

Binckhorst krijgt parkeergarage met dakpark

Bij de Fokker Haven in de Binckhorst te Den Haag komt BinckPARK. Deze parkeergarage met collectief dakpark van Bouwbedrijf Vorm is door de gemeente Den Haag uitgeroepen als winnaar van de aanbesteding Trekvlietzone kavel 1B.

Ontwerp nieuwe hoofdbureau van de politie-eenheid

Het Delftse architectenbureau cepezed ontwerpt het nieuwe hoofdbureau van de politie-eenheid Den Haag. De politie heeft het voornemen het huidige bureau aan de Burgemeester Patijnlaan eind 2023 te verhuizen naar een nog te bouwen pand op de Binckhorst.

Sociale woningen Maanplein stap dichterbij

De komst van 164 sociale huurwoningen op het Maanplein in de Binckhorst is een stap dichterbij gekomen. De sociale huurwoningen zijn de eerste sociale woningen in de Binckhorst.

Oude ambassade VS naar de Binckhorst?

Zakenman Martin Geerling, die zijn zinnen had gezet op de bouw van een chic hotel aan het Lange Voorhout, kan zijn droomplan op de buik schrijven. Het platgooien van de oude Amerikaanse ambassade mag absoluut niet.

Nieuw festival in de Binckhorst

Zestien evenementen hebben geld gekregen van de gemeente Den Haag waaronder het Fokkerhaven Festival in de Binckhorst.

Appartementencomplex De Binck geeft Binckhorst een nieuw gezicht

Het voormalige gebouw van de SDU drukkerij op de Haagse Binckhorst heeft sinds april 2019 een tweede leven. Het gebouw is de afgelopen drie jaar omgetoverd tot appartementencomplex met 73 woningen.

Uitbreidingen faciliteiten Fokker Terminal

2018 was voor de Fokker Terminal een jaar met meerdere hoogtepunten. Omdat verdere groei in de huidige situatie nog maar nauwelijks mogelijk is, zijn de plannen voor uitbreidingen binnen het huidige gebouw in volle gang. Hierdoor kan de Fokker Terminal nog meer (grote) congressen huisvesten en kunnen ze tevens meerdere events tegelijkertijd faciliteren.

STEMMEN IN DE CABALLEROFABRIEK

Woensdag 20 maart 2019 kan je stemmen bij de provinciale staten- en waterschapsverkiezingen. Er zijn een aantal stembureaus op bijzondere plekken zoals: Gemeentemuseum, de Tweede Kamer en de Caballero Fabriek.

Koos Havelaar schreef boek over Haags industrieel erfgoed

Kunsthistoricus Koos Havelaar schreef een imposant boek over het Haags Industrieel Erfgoed, dat menig Hagenaar onderdompelt in nostalgie.

Opening Rebelz op de Binckhorst

Het is zover! Rebelz op de Binckhorst opent haar deuren aan de Junostraat 127 in Den Haag. Een nieuw restaurant op de Binckhorst, een verborgen schat aan de Trekvliet. Streetfood uit alle delen van de wereld in een nieuw jasje. 

Lonneke van Leth wint Niekie van den Berg theaterprijs

De Haagse choreografe Lonneke van Leth heeft de Niekie van den Berg Prijs 2019 gewonnen. De prijs is een initiatief van Impresariaat Uit de Kunst en werd op 28 januari 2019 voor het eerst uitgereikt.

De Binckhorst krijgt een verticale stadswijk

In de stadswijk Binckhorst in Den Haag komt een 115 meter hoog gebouw, dat wordt opgebouwd uit verschillende woonbuurten met een mix aan woonmilieus en –typologieën. 

Renovatie Koningstunnel

De Koningstunnel wordt in 7 maanden tijd compleet vernieuwd. Tijdens de renovatie is de tunnel van 1 maart tot 1 oktober 2019 afgesloten voor verkeer.

Fokker Terminal beste congreslocatie van Nederland

Tijdens het Meetings Business Event 2019, georganiseerd door het vakblad Meetings, is de Fokker Terminal dubbel in de prijzen gevallen. Naast de winst van beste congreslocatie van het jaar regio West is de Fokker Terminal ook landelijk op de eerste plek geëindigd. Daarmee mag deze bijzondere locatie uit Den Haag zich het komende jaar officieel de beste Congreslocatie van Nederland noemen.

Primeur: Waterstof tanken in de Binckhorst

Vanaf april 2019 kun je in de Haagse wijk Binckhorst aan de pomp waterstof tanken. Het is het eerste tankstation in ons land waar dat voor personenauto's mogelijk wordt gemaakt.

Eindpunt Tunnelboor Rotterdamsebaan

In nog geen jaar tijd boorden BAM en VolkerWessels twee tunnelbuizen voor de Rotterdamsebaan, de nieuwe uitvalsweg van Den Haag. Hoewel sommige bewoners de boor letterlijk onder hun huizen voelden graven, bleven grote problemen uit en sloten de Hagenaars de boorploeg uiteindelijk in hun harten.

Omgevingsplan Binckhorst en Gebiedsaanpak 2018 vastgesteld

Het omgevingsplan Binckhorst is vastgesteld in de raad. Daarbij zijn door de raad verschillende moties aangenomen.

Schurend Bierpakket uit de Binckhorst

Het is alweer bijna kerst, het nieuwe jaar staat voor de deur en je hebt een cadeautip nodig? Geef een bierpakket uit de Binckhorst! De Binckse Belofte, werkbier uit de Haagse Binckhorst, is gemaakt met en door ondernemers uit de Binckhorst.

Afspraken over verbetering openbaar vervoer in de Binckhorst

Op 23 november is bekendgemaakt dat Rijk en regio samen met de gemeente gaan investeren in verbetering van het openbaar vervoer in de Binckhorst.

Street Art Route door de Binckhorst

De Binckhorst is een bijzondere attractie rijker: de Street Art Route. Deze route leidt bezoekers langs 28 bijzondere plekken op het bedrijventerrein waar artiesten graffiti hebben aangebracht.

Creatief bedrijfsverzamelgebouw De Titaan op de Binckhorst

De gemeente Den Haag investeert 14,5 miljoen euro in een nieuw creatief bedrijfsverzamelgebouw op de Binckhorst. Het gebouw met de naam De Titaan is bedoeld voor zogeheten scale-ups. Dat zijn bedrijven die na de startfase flink doorgroeien. De Titaan ligt direct naast de Caballero Fabriek.

Science-fiction straatnamen in de Binckhorst

Het plan van D66 in de gemeenteraad om in de Binckhorst straten te vernoemen naar (non)-fictieve ruimtevaarders wordt omarmd door het stadsbestuur.

Capriole Café op 2e plek in Koffie Top 100

De lekkerste koffie van onze regio is te krijgen in Den Haag, vindt Misset Horeca. Capriole Café in de Binckhorst is in de jaarlijkse Koffie Top 100 van het vakblad op de tweede plek geëindigd.

Nieuwe editie Bincks Bloed #2 nu verkrijgbaar!

Gebrouwen met hop uit de Binckhorst en in samenwerking met Brouwerij Crooked Spider is er weer een bijzondere limited edition uitgerold; een heerlijk lentefrisse saisson!

Overdekte surfhal stap dichterbij

De komst van een indoor surfhal op de Binckhorst wordt steeds waarschijnlijker. Bij een crowdfundingsactie is genoeg geld opgehaald om te beginnen met de bouw van het complex aan de Saturnusstraat.

Politieke zorgen over transformatie Binckhorst

Oppositiepartijen PvdA en de Haagse Stadspartij (HSP) in de gemeenteraad van Den Haag maken zich zorgen over de verandering van bedrijventerrein de Binckhorst in een plek waar naast gewerkt ook gewoond kan worden.

Restaurant Rebelz opent nieuwe vestiging in de Binckhorst

Met crowdfunding groeit Rebelz naar haar derde vestiging: Rebelz op de Binckhorst. Rebelz is niet zomaar een restaurant, want hier werken ex-gedetineerde vrouwen die naar een nieuwe plek op de arbeidsmarkt worden begeleid.

Precious Plastic Den Haag TE GAST BIJ DEN HAAG FM

Den Haag FM zendt elke vrijdag het radioprogramma De Goede Zaak uit. Suzanne Koops en Alois van der Ben van Precious Plastic Den Haag waren eind juni te gast in het radioprogramma.

Surfen in de Binckhorst

De Binckhorst in Den Haag is volop in beweging. Wat er binnenkort ook in beweging is, zijn de 149 golven per uur met een maximale hoogte van één meter die zullen rollen door de eerste indoor wavepool van Europa.

I’M BINCK officieel STADSLAB Proeftuin voor vernieuwing

De identiteit van de Binckhorst gaat in de komende jaren ingrijpend veranderen. Daarom heeft I’M BINCK in 2017 initiatief genomen om samen met betrokkenen uit het gebied de Kernwaarden-Binckhorst 2017-2030 te formuleren.

Fokker Terminal duurzamer met eigen zonnecentrale

De grote zonnecentrale op het dak van de Fokker Terminal op de Binckhorst in Den Haag is officieel in werking gesteld. Wethouder Joris Wijsmuller, Tom Verhaar (Fokker Terminal) en Leendert Florusse (Rooftop Energy) zetten de vorige maand geplaatste 600 zonnepanelen symbolisch aan.

De eerste circulaire woonwijk van Nederland

Verschillende partijen willen een deel van het voormalig industrieterrein de Binckhorst transformeren tot een circulair woon- en werkgebied. ACCEZ helpt bij de uitdagingen die zij tegenkomen.

Hallen in de Binckhorst nu officieel monument

Het stadsbestuur van Den Haag heeft industrieel erfgoed in de Binckhorst aangewezen als gemeentelijk monument. Het gaat om de bedrijfshallen aan de Komeetweg 1-17 en de Orionstraat 2-18, met onder meer de 65 jaar oude Jero papierwarenfabriek van de familie Bruti.

Nieuwe industriële evenementenlocatie in Den Haag

Jools Food & Events opent binnenkort de nieuwste industriële evenementenlocatie van Den Haag: At the Binckhorst. Een van de oude industriehallen aan de Saturnusstraat wordt momenteel ingericht als locatie voor evenementen.

Hoofdbureau Haagse politie verhuist naar Binckhorst

De politie heeft het voornemen het hoofdbureau van de politie-eenheid Den Haag eind 2023 te verhuizen van de Burgemeester Patijnlaan naar een nog te bouwen pand op een locatie in de Binckhorst.

Ook genieten van de Binckhorst? Kom Bicken+Bincken!

Lentekriebels? Vanaf 6 april start Paviljoen Kobus weer met hun activiteit Bicken+Bincken!

I’M BINCK te gast bij Den Haag FM

Den Haag FM zendt elke vrijdag het radioprogramma De Goede Zaak uit. Eind februari was Sabrina Lindemann van Stichting I'M BINCK te gast in het radioprogramma.

Bierbrouwer Kompaan: Koop een biertje en red een bij

Koop een biertje en red een bij. Dat is de gedachte achter het nieuwste lentebiertje Wannabee van Bierbrouwerij Kompaan.

Stemmen in de Caballerofabriek

Op 21 maart 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Er zijn een aantal stembureaus op bijzondere plekken zoals: Hotel Des Indes, de Tweede Kamer en de Caballero Fabriek.

Herbestemming Onbekend – Binckhorst

Het videoproductiebedrijf GGTV bezocht het industriegebied de Binckhorst in het kader van een onderzoek over sociale cohesie en netwerkvorming in ontwikkelgebieden. Waar de Binckhorst tot een paar jaar geleden niet de beste naam had in Den Haag is het de afgelopen jaren uitgegroeid tot de 'place to be' in de hofstad.

Er moet ook gewerkt worden

We lijken haast vergeten dat een minderheid van de bedrijven is gehuisvest op de bekende creatieve, hippe en inspirerende hotspots. Veel bedrijven zitten op gewone bedrijventerreinen, die misschien niet hip, creatief of mooi ogen, maar wel de ruimte bieden te ondernemen en te groeien.

Den Haag start met aanleg van Victory Boogie Woogietunnel

Een nieuwe tunnel moet de binnenstad van Den Haag beter ontsluiten. Het grootste infrastructurele project van Den Haag ooit kost 640 miljoen euro. De verwachting is dat 1 juli 2020 de eerste auto's door de tunnel kunnen rijden.

De Binckhorst wordt hip: ‘Over vijf jaar zijn wij het Haagse centrum’

Smerig, lawaaiig en onveilig. Dat imago had de Binckhorst, een bedrijventerrein aan de rand van het centrum van Den Haag, tot voor kort. Maar de stad heeft grootse plannen om het gebied te ontwikkelen tot een hippe wijk.

Binckhorst: zorgenkind of wonderkind?

In de verdichtingsstrategie die de gemeente Den Haag aan het ontwikkelen is, neemt het voormalige bedrijventerrein Binckhorst een belangrijke plek in. In de stad klinken echter ook kritische geluiden.

Binckhorst binnen een jaar hét Street Art District van Den Haag

Nu de gemeente geld heeft gereserveerd voor straatkunst op de Binckhorst, moet het bedrijventerrein binnen een jaar worden omgetoverd tot hét Street Art District van Den Haag.

Excursie Plaspoelpolder

Op 22 november ging een groep ondernemers en stakeholders uit de Plaspoelpolder, Rijswijk en de Binckhorst, Den Haag in gesprek met elkaar over de ontwikkelingen in deze twee gebieden. In Plaspoelpolder en de Binckhorst liggen vergelijkbare opgaven en uitdagingen. Hoe wordt er in beide gebieden omgegaan met de combinatie van wonen en werken, duurzaamheid en bereikbaarheid van het gebied?

Motie aangenomen over Kernwaarden Binckhorst

Op 6 oktober 2017 vond het I’M BINCK Festival plaats en zijn de ‘Kernwaarden Binckhorst’ gepresenteerd en overhandigd aan wethouder Boudewijn Revis door I'M BINCK. Dit document is opgesteld door Binckse Krach, een samenwerkingsverband van Binckse ondernemers, gebruikers, ontwikkelaars en bewoners.

“It all happened in a Binckhorst way: quirky, rough, and surprising”

The fifth edition of the eccentric I’M BINCK Festival attracted many visitors to the Binckhaven area on 6 October. A twenty-four-hour program invited visitors to discover the Binckhaven as experimental testbed of the future and to meet the pioneering startups and scale-ups that have settled in the area. In this guest contribution on the Impact City Blog the festival organizers talk about this year’s festival and reflect on its overall value for the City of The Hague.

Restaurant Rebelz opent nieuwe vestiging in de Binckhorst

Het Rotterdamse restaurant Rebelz aan de Rotte opent in april 2018 een vestiging in Den Haag. Het restaurant komt in het Junoblok in De Binckhorst.

Bekijk de aftermovie I’M BINCK Festival 2017

De vijfde editie van het eigenzinnige I’M BINCK festival trok op vrijdag 6 oktober 2017 een hoop bezoekers naar de Haagse Binckhorst. 24 uur programma; 1 dag en 1 nacht. Binckhorst als proeftuin van de toekomst.

Binckhorst op een kantelpunt / Simon Franke – Trancity

"I’M BINCK (urban curators Sabrina Lindemann en Bram Heijkers) organiseerde begin oktober weer een I’M BINCK Festival. Binnen het festival was er de BINCKHORST TOP, een discussie over programma en toekomst van het gebied. Lees meer....

Kernwaarden Binckhorst overhandigt aan wethouder

I’M BINCK heeft in de afgelopen maanden samen met ondernemers, gebruikers, ontwikkelaars en bewoners vijf kernwaarden in woord en beeld geformuleerd, beleidsaanbevelingen die samen met een lijst karakteristieke panden en plekken tijdens het I'M BINCK festival zin overhandigt aan wethouder Revis

I’M BINCK Festival op 6 oktober 2017

Op 6 oktober 2017 vindt de vijfde editie van het eigenzinnige I’M BINCK FESTIVAL plaats. Dit jaar 24 uur Binckhorst-1 dag en 1 nacht.

Pollux Studios open

De Pollux Studio’s maken deel uit van ANNA’s placemaking-traject op de Binckhorst in Den Haag. Gebiedsontwikkelaar BPD gaf ANNA vastgoed en Cultuur in augustus 2016 de opdracht een aanbeveling te doen over de invulling van een aantal van hun panden in het gebied.

Brouwerij Kompaan wint prijs

Kompaan bierbrouwers winnen de prijs ‘Beste bier van Nederland’ met hun BLOEDSBROEDER! De prijs werd uitgereikt tijdens de opening van de zesde editie van het Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk van Den Haag op 11 mei 2017. GEFELICITEERD!, de Binckhorst is trots op jullie!

ZIP2516 winnaar van prijsvraag

ZIP2516 heeft het winnende plan gemaakt voor de prijsvraag onder de titel ‘Challenge kavel 2 ‘The Urban Lab'.

SDU wordt Binck Eiland

Aan de Haagse Binckhorstlaan komen 240 nieuwe huur- en koopwoningen. Het wooncomplex wordt gevestigd op de voormalige locatie van uitgeverij SDU en gaat 'Binck Eiland' heten. Ontwikkelcombinatie Binck Zuid meldt dat de bouw op zijn vroegst in april volgend jaar begint en uiterlijk in 2019 af moet zijn.

Fokker Terminal wint prijzen

Tijdens het Meetings Business Event in Slot Zeist is de Fokker Terminal opnieuw in de prijzen gevallen. Dit jaar heeft de Fokker Terminal zelfs 2 prijzen in de wacht gesleept: De eerste prijs voor Congreslocatie van het Jaar 2016 in de regio West, en de tweede prijs voor Congreslocatie van het jaar 2016 landelijk.

MOOOF in de verkoop

Het voormalige hoofdkantoor van de Koninklijke Luchtmacht aan de Binckhorstlaan, huidig MOOOF staat te koop. Belangstellenden kunnen tot 11 mei een bod doen op het gigantische pand van ruim 40.000 m2.

Tijdelijke restaurant Loïc

Loïc is gevestigd in MOOOF aan de Binckhorstlaan 135 in het voormalig pand van de luchtmacht, maar inmiddels zitten er zo'n 150 bedrijven en organisaties in. Chef-kok Eric Chouard staat sinds 1 oktober 2016 achter de kachel van dit tijdelijke restaurant. De gastheer is een andere Breton: Loïc Le Marre. Chouard belooft puur Franse gerechten.

Binckhorst in beweging

De Nieuwsbrief december 2016 van Gemeente Den Haag is uit. De Binckhorst is en blijft een belangrijke economische motor voor Den Haag en de regio. Hét gebied waar, naast een enorm scala aan bedrijvigheid, ook wonen, werken én recreeëren een krachtige eenheid gaan vormen: de Binckhorst, de verrassende kant van het Haagse centrum!

Opening I’M BINCK festival 2016 op 7 oktober

Wethouder Joris Wijsmuller (Stadsontwikkeling, Wonen, Duurzaamheid en Cultuur) geeft op 7 okt om 17.00 uur officieel het startsein voor een weekend vol Expedities, DIY Culture, de Binck-Academy met inspiratie en workshops, Food & Drinks, Urban Sports en muzikale optredens. Foodcourt open vanaf 16.30 uur.

NOW OPEN! Restaurant Capriole Café

Capriole Café zit verstopt op een prachtige plek aan de Fokkerhaven in de Binckhorst in Den Haag. In het industriële pand, met heerlijk terras aan het water, vind je ons restaurant met een eigen koffiebranderij. Vanaf 1 september officieel open!

Binckhorstlaan wordt verlegd

Voor de aanleg van de tunnel en de Rotterdamsebaan is een groot werkterrein nodig in De Binckhorst. Om ruimte te maken voor dit werkterrein wordt de Binckhorstlaan verlegd.

Intentieovereenkomst Van Klingerenpaviljoen

De Van Klingerenvleugel van de voormalige jeugdherberg Ockenburg krijgt wellicht een nieuwe bestemming in de Binckhorsthaven. Stebru, de initiatiefgroep Van Klingerden en de gemeente Den Haag tekenden hiervoor een intentieovereenkomst tijdens de PROVADA 2016.

Voormalig SDU-complex Binckhorst verkocht

De Ontwikkelingscombinatie Binck Zuid, bestaande uit transformatieontwikkelaar Local en project- en gebiedsontwikkelaars VORM en BPD, heeft 15 juni het voormalige Sdu-complex aan de Binckhorstlaan in Den Haag overgenomen.

Productief groen in de Binckchorst

Op dit moment is een groep internationale studenten van de Universiteit Wageningen onderzoek aan het doen in de Haagse Binckhorst. Hun studie gaat over de mogelijkheden om de publieke ruimte in de Binckhorst in de toekomst als productieve en groene ruimte te gebruiken.

Provada: Den Haag presenteert 3D-model Binckhorst

De gemeente Den Haag presenteert tijdens de vastgoedbeurs Provada - 7 tot en met 9 juni in de Rai te Amsterdam - een dynamisch 3D-model van bedrijventerrein De Binckhorst.

Drones vliegen in de Binckhorst

Dutch Drone Academy heeft leslokaal in de Binckhorst en biedt cursussen aan voor het leren van veilig laten vliegen van een drone.

Gebiedsontwikkeling.nu maakt serie over Binckhorst

GO> gebiedsontwikkeling.nu maakt in 2016 een serie over de ontwikkelingen op de Haagse Binckhorst. De serie heeft tot doel de Binckhorst in het vakgebied extra op de kaart zetten. De artikelen leveren praktische voorbeelden over gebiedsontwikkeling nieuwe stijl en handreikingen zodat anderen er van kunnen leren.

Binckhorst Beings door de BAM geplaatst

Einde maart werden de zogenaamde Binckhorst Beings geplaatst door de BAM. De 5 meter hoge markeringen die door acht verschillende producerende bedrijven samen werden vervaardigd hebben nu op de Supernovaweg en de Maanweg hun vaste plek in de Binckhorst gekregen.

Aftrap Binckhorst Festivalseizoen

Op 11 juni 2016 trapt I’M BINCK in de Saturnusstraat om 16.00 uur officieel samen met wethouder Revis (ovb) het Binckhorst festivalseizoen af. Kom jij ook?

MaMa Kelly genomineerd voor International Design Award

Urban Bistro MaMa Kelly in de Binckhorst is genomineerd voor een International Design Award 2016 in de categorie ‘Best/Bar Restaurant’.

HOP in de Binckhorst

Mobiel projectbureau OpTrek startte in 2015 een pilot om in de Binckhorst HOP aan te planten ter vergroening van het gebied.

Binckhorst Beings

Het afgelopen jaar is er in de Haagse Binckhorst een bijzonder bedrijfsverbond opgericht: de Loge des Créatures du Binckhorst. Acht producerende bedrijven uit het gebied hebben zich verenigd om de specifieke kennis en kunde van hun bedrijven uit te wisselen.

Stem op Omgevingsplan Binckhorst!

Het Omgevingsplan Binckhorst is 1 van de 6 genomineerd voor de Eenvoudig Beter Trofee 2015.

Binckhorst in beweging

Gemeente Den Haag heeft een nieuwe nieuwsbrief uitgegeven waar in zij hun plannen en ambities bekend maken. De Binckhorst is in beweging! Hun Doel: In de komende jaren moet de Binckhorst uitgroeien tot een eigentijdse stadswijk. Ben je nieuwsgierig lees dan hier verder!

Binckers vallen in de Prijzen

Zilveren Ooievaar 2015 voor Haags familiebedrijf Secrid BV, gevestigd in de Caballerofabriek.

Binckhorst krijgt misschien meer woningen

Om de bevolkingsgroei op te vangen, gaat Den Haag meer huizen bouwen.

I’M BINCK festival juni 2016

De volgende editie van het I’M BINCK festival vindt plaats in juni 2016.

Open Bedrijven Weekend

Kom ook kijken achter de schermen van de leukste bedrijven uit Den Haag e.o!

Hoedjesparade in laak

Tussen 13.45-19.00 uur wordt op 12 september 2015 in stadsdeel Laak de Hoedjesparade georganiseerd die start op het Lorentzplein en eindigt in Laaktheater.

AUTOBOOT op expo in Groningen

De AUTOBOOT van kunstenaar Lambert Kamps is nu te zien (nog tot 11 oktober 2015) op een expositie bij het CBK in Groningen.

KOMPAAN Beer Bar opent

De verbouwing loopt voorspoedig de bieren staan klaar. 20 augustus zal de nieuwe KOMPAAN Beer Bar vanaf 20.00 uur feestelijk openen aan de Saturnusstraat 55.

Romeinen op de Binckhorst

Op het toekomstige terrein van de Rotterdamsebaan zijn veel Romeinse dakpannen gevonden. En dat kan iets bijzonders betekenen.

Ogen gericht op de Binckhorst met nieuwe omgevingswet

Binckhorst tussen sloop en vernieuwing!

Mooi timelapse/video over de huidige activiteiten op de Binckhorst!

Ben jij de Haagse ondernemer van het jaar?

De gemeente Den Haag is op zoek naar Haagse bedrijven die zich op een positieve manier onderscheiden.

Restaurant Restwaarde

Pop-Up Restaurant Restwaarde biedt op een bijzondere industriële locatie in de Binckhorst smaakvolle gerechten aan die bereid zijn met verrassende restproducten, overschotten en bijvangst. Restwaarde werkt samen met Youth Food Movement Den Haag en De Lunchboxx.

Bouw begonnen van nieuwe bedrijfsunits

Op 4 juni werd aan de Binckhorstlaan 130-160 de 1e paal geslagen door Wethouder Revis (Binnenstad, Stadsontwikkeling Kerngebieden en Buitenruimte) voor een nieuw bedrijfsverzamelgebouw van in totaal 36 bedrijfsunits.

Kies de beste naam voor de ‘Spoorboogweg’

Langs het treinspoor in de Binckhorst wordt een nieuwe weg aangelegd, de ‘Spoorboogweg’. Hagenaars mogen meestemmen over de nieuwe naam van deze weg.

Gratis WIFI points Binckhorst live!

Op bedrijfsterrein Binckhorst wordt sinds kort een gratis KPN WiFi HotSpot aangeboden. De gratis WiFi strekt zich uit van de Maanweg tot de Zonweg en bevat de Saturnussstraat en een deel van de Binckhorstlaan.

Coalitie Laak

De Gemeente Den Haag, Woningcorporatie Staedion, De Haagse Hogeschool, ROC Mondriaan, Stichting MOOI, Coöperatief Eigenwijzer en het Esloo College verbinden zich met elkaar in de Coalitie Laak met als doel om de komende jaren samen te werken aan het versterken van Laak.

Auto-cultuur en innovatie als motor voor ontwikkeling van de Binckhorst

Met een uniek drive-in-event op zaterdag 11 april 2015 werd het project Autonië — over auto, cultuur en nieuwe mobiliteit — in de Haagse Binckhorst afgerond. Tijdens deze FINALE worden de bevindingen van dit project gepresenteerd. De te water lating van de Autoboot van kunstenaar Lambert Kamps was een spectaculair hoogtepunt. Hij bouwde op locatie in de Binckhorst een oude auto om tot boot die te water werd gelaten in de nieuwe Fokkerhaven. Zijn auto-boot maakt de huidige veranderingen van het gebied letterlijk zichtbaar: de afgedankte auto wordt hergebruikt en getransformeerd tot een nieuw, lokaal in te zetten vervoersmiddel. Tijdens het I’M BINCK festival afgelopen oktober kreeg de Binckhorst al een papieren boot. Samen met de auto-boot ontstaat er langzaam een eigenzinnige vloot waarbij de Trekvliet eindelijk weer een rol krijgt in de verbinding tussen wijk en stad.

Lancering BINCKHORST STADSFABRIEK

Tijdens de FINALE van Autonië, over auto, cultuur en nieuwe mobiliteit op 11 april 2015 in de Binckhorst een initiatief van Mobiel projectbureau OpTrek werd het manifest BINCKHORST STADSFABRIEK gelanceerd door wethouder SWDC, Joris Wijsmuller (Stadsontwikkeling, Wonen, Duurzaamheid en Cultuur) en door ondernemers uit de Binckhorst en vertegenwoordigers van de Haagse Makers, Stichting I’M BINCK en de HHS (technologie, innovatie & maatschappij) getekend. In de komende maanden wordt dit concept verder uitgewerkt.

Nieuwsbrief Binckhorst gemeente Den Haag

In april 2015 ontvingen alle bewoners en ondernemers in de Binckhorst de derde nieuwsbrief Binckhorst. Download hier.

Subsidie voor toffe initiatieven op Binckhorst (PIB-2)

Heeft u een goed idee voor een activiteit of klein project dat de Binckhorst onder de aandacht brengt? Dan kan uw initiatief mogelijk in aanmerking komen voor subsidie.

Argos reportage: Tunnelvisie bij aanleg Rotterdamsebaan

De Rotterdamsebaan is een nieuwe toegangsweg tot het centrum van Den Haag, die over 5 jaar klaar moet zijn. Over het traject is jarenlang gesteggeld. Argos maakte er een reportage over.

Afgeschreven auto wordt boot op Haagse Trekvliet

Wat te doen met een autowrak? Afvoeren naar een sloperij kan, maar de internationaal werkende kunstenaar Lambert Kamps heeft heel andere ideeën. Hij bouwde eerder een oude Engelse taxi om tot taxi boot die een zomer lang in Liverpool de stad met het water verbond. En nu komt hij naar het Haagse bedrijventerrein de Binckhorst.

Raadscommissie Leefomgeving en Ruimte op bezoek in de Binckhorst

De commissies Leefomgeving en Ruimte was op 18 februari op werkbezoek in de Binckhorst. Na een korte blik op de ontwikkeling van het gebied in de afgelopen jaren, besprak wethouder Revis hoe de Binckhorst er op dit moment voorstaat.

Ronde Tafel Binckhorst

Op 27 januari is er op de Binckhorst een nieuw initiatief van start gegaan onder de naam ‘Ronde Tafel’. De Ronde Tafels zijn bijeenkomsten met verschillende stakeholders uit het gebied.

Nieuwe eigenaar Bink36

Bink36 krijgt een nieuwe eigenaar: Vastgoedmaatschappij BINK36 (van Rob Brinkel en Edward de Kroes)

MOOOV Open DAG 15 februari

Kom naar de open dag in MOOOV! Op 15 februari is de Open Dag van MOOOV Den Haag! Deze dag heeft iedereen de mogelijkheid een kijkje te nemen binnen MOOOV en om kennis te maken met alle bedrijven en organisaties via de Tour on the MOOOV.

14 februari: Licht, liefde, Laak en de Binckhorst

Laak geeft licht op Valentijnsdag! Wil je dat beleven? Ga dan met ons mee op stap. Drie lichtroutes leiden je langs de mooiste plekken in Laak. Steeds is er iets fraais te zien, iets lekkers te eten en iets leuks te doen, gratis!

BLF nu partner bij de netwerkbijeenkomsten

De I’M BINCK netwerkbijeenkomsten en de bedrijvenvereniging BLF gaan vanaf 2015 samenwerken.

binckhorst de documentaire op TV West te zien

Goed nieuws voor wie de documentaire 'binckhorst' van Marsel Loermans en Wilma Marijnissen in oktober tijdens het I'M BINCK Festival heeft gemist! Op 11 en 18 januari wordt de film in 2 delen uitgezonden door Omroep West. Om 13.00 uur en ieder heel uur daarna.

Filmische terugblik I’M BINCK Festival 2014

Wat een fantastische sfeerimpressie van het I'M BINCK Festival 2014! Gemaakt door Fello Films.

I’M BINCK Nieuwjaarsborrel

Ook in 2015 is er een I'M BINCK netwerk-nieuwjaarsborrel. In de Lunchboxx op woensdag 14 januari.

De Derde Industriële Revolutie in Den Haag

Column door Carol Hol

Fietsers beklimmen ‘Col du Binckhorst’

Op zondag 26 oktober is de eerste editie van Col du Binckhorst gereden. Tientallen fietsfanaten testten in de KPN-parkeergarage hun klimbenen.

‘Apetrots dat zoveel mensen PIP kennen!’

Vanuit het hele land komen jongeren naar de Binckhorst voor de altijd legendarische feesten en creatieve projecten van PIP. Stille kracht achter het succes van ‘de PIP’ is David Schoch, wiens aanstekelijke enthousiasme zeven jaar na oprichting nog altijd intact is.

Derde weekwinnaar sextet Binckse Belofte

De oplettende, bierbeluste, lezer van de scheve festivalkrant zal het zijn opgevallen dat er wat te winnen valt! Op pagina 6 vind je namelijk de grote Binckhorst-geschiedenisquiz. Elke festivalweek maken we een winnaar bekend.

Food Fight Music All Night

De kaartverkoop voor het boksgala van Haagse Directe is gestart. Wil je Food Fight Music All Night niet missen? Haast je dan naar Florencia of Haagse Directe!

Kinderen veroveren BINK36 tijdens Binck Vakantieplan

Honderden kinderen veroverden in de herfstvakantie de Binckhorst. In BINK36 zorgden creatief ondernemers ervoor dat de kinderen hun creativiteit en energie goed konden gebruiken: vijf dagen lang werden workshops dans, muziek, koken, schilderen en skaten georganiseerd.

‘Het is een soort coming-out’

Vorig jaar vielen de ‘Proeverijen voor de geest’ goed in de smaak bij bezoekers van het I’M BINCK FESTIVAL. Voor Christel Langejan van De Loopbaanstudio alle reden om dit jaar opnieuw professionals te helpen hun carrières een boost te geven.

’Een stad heeft verlaten landjes nodig’

In het documentaire-drieluik ‘binckhorst’ laten Wilma Marijnissen en Marsel Loermans het publiek kennismaken met opvallende bedrijven en bewoners van de Binckhorst. Het eerste deel van de filmreeks is inmiddels af en gaat op 2 oktober tijdens het I’M BINCK FESTIVAL in première.

‘Als Heineken het kan, dan kunnen wij het toch ook?’

Samen met zijn beste vriend Jasper Langbroek ging Jeroen van Ditmarsch op zoek naar het ultieme bier-recept. Het kostte wat tijd maar een paar jaar terug was het plots gevonden. Het smaakte de mannen naar meer en inmiddels runnen ze hun eigen bierbrouwerij met de toepasselijk naam ‘KOMPAAN’. Elke donderdag en vrijdag laten ze je in het eigen proeflokaal hun brouwsels proeven.

‘We waren op slag verliefd’

De Haagse Binckhorst is bijzonder en ‘dus’ is het niet meer dan logisch dat dit bedrijventerrein als één van de weinige in het land zijn eigen festival heeft. Een maand lang laten ondernemers die in het gebied actief zijn, zien waarom zij zo gek zijn op de Binckhorst.

Column | De lelijke eend van Den Haag

In de column-estafette van I'M BINCK laten uitgesproken Hagenaars hun licht schijnen over de Binckhorst. Anastasia Chiarella, zakelijk leider van het I'M BINCK FESTIVAL, startte in september de reeks...

Thijs Zonneveld opent Col du Binckhorst

Oud-wielrenner en journalist Thijs Zonneveld opent op 26 oktober het fietsfestijn 'Col du Binckhorst'. Tientallen fietsers zullen dan 'De Haagse Berg', in het dagelijks leven beter bekend als KPN-parkeergarage, beklimmen.

De Oversteek: Een poëtische en muzikale rondvaart

Zondag 19 oktober ga je voor poëzie en muziek aan boord van de rondvaartboot die je door Paviljoen KOBUS en het Laaktheater wordt aangeboden. Vaar mee en laat je meevoeren door woorden van Sahil Bahl en Shida Khizou.

Papieren boot ‘Binckie’ te water gelaten

De laatste papieren boot van kunstenaars Mr. & Mrs. Gray is zaterdag 11 oktober plechtig te water gegaan bij Jachtwerf De Haas. Aan de 5 meter lange boot die geheel biologisch afbreekbaar is, hebben de makers bijna anderhalve maand gebouwd.

Bordewijk Bezoekt #1: Opening geeft energie

In de rubriek 'Bordewijk Bezoekt' doet Martijn Bordewijk verslag van festival-evenementen waar hij schrijfgrage vingers van krijgt. Vandaag de eerste van de reeks, toepasselijk over de opening van het I'M BINCK FESTIVAL 2014.

I’M BINCK FESTIVAL gestart

Met een knallende opening in ateliercomplex De Besturing is woensdag 1 oktober het I'M BINCK FESTIVAL van start gegaan. Wethouder Boudewijn Revis liet er horen met drumstokken overweg te kunnen, net als de studenten van drumschool Yamato.

De derde industriële revolutie in de Binckhorst

De 3D-revolutie is losgebarsten en zal in rap tempo ook voor bedrijven in de Binckhorst een hoop veranderen. Tijdens een ‘Tegenlicht Meet-up’ op 17 oktober gaan deskundigen en publiek aan de hand van fragmenten van het VPRO-programma met elkaar in gesprek over de kansen en bedreigingen van ‘De Derde Industriële Revolutie’. Victor de Vries, van Repro van de Kamp, blikt vooruit.

Meld je aan voor de Binckhorst-Expedities!

Er valt in de Binckhorst een hoop te ontdekken en te ontginnen en om festival-bezoekers te laten zien wat er zich achter de gevels van de panden afspeelt, organiseert het I’M BINCK FESTIVAL de hele maand oktober speciale tours.

Introductieles Krav Maga voor wie durft

Op 4 oktober kan eenieder die wil ervaren wat Krav Maga inhoudt voor een gratis les terecht bij GREA. In haar nieuwe ruimte bij MOOOV laat instructrice Gracia Ho-Asjoe je versteld staan van je eigen kracht.

‘De Binckhorst heeft iets ongrijpbaars’

Als D66-gemeenteraadslid heeft Martijn Bordewijk een buitengewone interesse voor de Binckhorst ontwikkeld. Ook nu Martijn afscheid heeft genomen van de raad blijft hij zich inzetten voor het gebied waar hij veel kansen ziet. Dat doet hij als bestuurslid van stichting I’M Binck én ik oktober blogt hij in de rubriek ‘Bordewijk bezoekt’ over festival-evenementen die hij kenmerkend vindt voor de Binckhorst.

Scheve-krant-revolutie

I’M Binck presenteerde op 7 september een revolutionair leesproduct dat krantenland deed zinderen. Want, waar kranten als NRC en De Volkskrant vasthouden aan een conservatieve rechte opmaak bracht I’M Binck een scheve variatie op de markt die jouw leesbeleving voor eens en altijd verandert.

Yogamat in plaats van cup-a-soup

Professionals bewegen te weinig en dat is niet goed voor de organisaties waar ze werkzaam zijn. Volgens onderneemster Sacha Zijlmans zijn die dan ook hard toe aan ‘vitalisering’. In oktober kan eenieder die wil weten hoe een organisatie gezonder kan worden daarom bij Sacha terecht voor een proeverij van Haagse Gezonde Zaken

Een laatste bezoek aan de bijzondere showroom van Auto Palace

Een bijzonder gebouw verdient een gepast afscheid. En dus organiseert Stichting Haags Industrieel Erfgoed (SHIE) samen met het Haags Historisch Museum een laatste open dag in een iconisch gebouw van de Binckhorst: de showroom van Auto Palace.

Documentaire over opvallende ‘Binckhorst-bewoners’

Wilma Marijnissen en Marsel Loermans maken een driedelige documentaire-reeks over de Binckhorst. Het eerste deel van de serie gaat op 2 oktober tijdens het I’M BINCK FESTIVAL in première. De makers leggen uit wat ze willen laten zien.

Salsa-dansen in voormalige officiersruimte van De Luchtmacht

Losse heupen maar weet je niet wat je ermee aan moet? Misschien biedt een proefles bij dansschool Salsa Prisiri tijdens het I’M BINCK FESTIVAL uitkomst. Dansdocent Izaak Koopman leert je namelijk met alle liefde ‘plezier’ te hebben op zijn dansvloer in MOOOV.

Een papieren boot als symbool voor mogelijkheden

Mr. and Mrs. Gray (Jeroen van der Linde en Carmen Hutting) dachten zichzelf een onmogelijke opgaaf te hebben gegeven, maar het kunstenaarsduo overtrof zijn eigen verwachtingen. Van oud papier maken ze tegenwoordig de ene na de andere boot waarmee ze bezoekers van het I’M BINCK FESTIVAL elk weekend van oever naar oever brengen.

ART The Hague haalt Belgische kunstenaars naar Binckhorst

Duizenden kunstliefhebbers uit binnen- en buitenland zullen ook dit jaar weer tijdens het I’M BINCK FESTIVAL een blik werpen op een verrassend aanbod hedendaagse kunst van ART The Hague. Van 1 t/m 5 oktober is de kunstbeurs te bezoeken op haar vaste plek: de Fokker Terminal.