14 februari: Licht, liefde, Laak en de Binckhorst

Op 14 februari wordt duidelijk wat uitlichting voor de wijk kan doen, worden bijzondere locaties duurzaam uitgelicht en ontvangen vele ondernemers, musici en (licht)kunstenaars ons (jou!) met open armen. Op veel locaties wordt je iets leuks of lekkers aangeboden.

De rode route – bijzonder aanbevolen!
Deze rode route begint met een romantisch concert door Dymphi Adriaanse bij twee van de leukste en hoffelijkste ondernemers op de Binckhorst – Ben Spoelstra en Sandro Brutti. Vervolgens fietsen we naar Kobus, waar we een minilezing krijgen over licht, liefde in de schilderkunst van Rembrand.
Voor 10 Euro kun je genieten van een Valentijnsdinerbuffet.

Om 19 uur fietsen we via Florence naar Drijfkracht. Beide panden geven op eigen manier invulling aan poëtische uitlichting. En voor we naar het Slachthuisplein gaan waar je o.a. een (led) lichtje kunt aansteken voor je geliefden genieten we nog van verse oesters, prosecco en een circusact in Maakhavens.

Andere aanraders
Oud collega Carin Hack, docent kunst en architectuur bij het Haags Kinderatelier, verzorgt een rondleiding door Spoorwijk, ‘s middags. Zie kinder/familieroute. Ook van Carin wordt een mens bij de aanblik al blij. Ze is zeer vakkundig en kan je binnen 1,5 uur bijzonders vertellen over een wijk waar je mogelijk nog nooit geweest bent. Als je iets met kinderen wilt doen, zijn er leuke activiteiten van het Haags Kinderatelier en het Huis van Gedichten.

Paviljoen Kobus (mooie locatie aan het water) biedt een speciale valentijsnlunch aan als je liever iets met je eigen of beoogde lief wilt doen.

Stichting Zeekadetten biedt om 17.00 en 19.00 uur twee vaarroutes aan voor waterliefhebbers die in zijn voor avontuur. Het is koud aan boord, dus kleed je warm aan. Natuurlijk wordt er voor gratis warme soep gezorgd.

Spontaan besluiten of aansluiten mag. Aanmelden is beter!
www.quartierlaak.nl
We kunnen en mogen in verband met de veiligheid maximaal 40 mensen mee on tour nemen. Uiteraard ben je op diverse plekken ook zo van harte welkom!

05 feb