‘Het is een soort coming-out’

christel_I'm Binck 2014_DSC7219

Vorig jaar vielen de ‘Proeverijen voor de geest’ goed in de smaak bij bezoekers van het I’M BINCK FESTIVAL. Voor Christel Langejan van De Loopbaanstudio alle reden om dit jaar opnieuw professionals te helpen hun carrières een boost te geven.

Loopbaancoach Christel Langejan helpt met trainingen al dik twintig jaar professionals om hun carrières nieuw leven in te blazen of weer op de rails te krijgen. Op 3 oktober organiseert Langejan de workshop ‘Doe de vitaliteits-check’, die vooral geschikt is voor mensen die merken dat hun werkplezier wegsijpelt.

“Deze proeverij past goed bij 50-plussers die beseffen dat ze om ‘fit’ te blijven iets moeten veranderen. Het gevaar is namelijk dat als je je niet meer ontwikkelt op professioneel gebied, je tot het meubilair van een organisatie gaat horen. Daar wordt niemand blij van. Door concreet te maken wat iemand nodig heeft om zich op latere leeftijd door te ontwikkelen, voorkom je dat”.

Ook de tweede proeverij op vrijdag 10 oktober biedt professionals gelegenheid hun eigen patronen te doorbreken. Tijdens ‘Haal het beste uit jezelf’ concentreert Langejan zich specifiek op een probleem dat menig mens in werk tegenkomt: stress. “Mensen lijken er haast aan gewend te raken, maar stress is natuurlijk helemaal niet goed. Om lekker in je vel te zitten en dus optimaal te presteren, moet je het tegenovergestelde hebben. Dat is ‘flow’. Met de HeartMath-methodiek kun je zien of je stress of flow hebt”.

Het volledige HeartMath-programma duurt eigenlijk zes weken, maar om professionals te laten ‘proeven’ wat je ermee kunt bereiken, biedt Langejan een twee uur durende workshop aan. “Je wordt je veel bewuster van de momenten waarop stress het overneemt van flow. Door dat in te zien, creëer je voor jezelf keuzes. Stress ontstaat juist doordat je het idee hebt géén keuzes te hebben, terwijl als je rust kunt worden je ook geen stress ervaart”.

Elevator pitch


In de laatste van drie proeverijen, leert Langejan cursisten hoe ze zichzelf kunnen introduceren. “Veel mensen hebben moeite om zichzelf te presenteren. Het is belangrijk dat je dat wel goed kunt: we werken namelijk steeds vaker in projectvormen en daardoor ontmoet je dus ook steeds weer nieuwe mensen”.
Al is twee uur eigenlijk wat kort om een elevator pitch voor te bereiden, Langejan gaat met alle plezier samen met deelnemers de uitdaging aan. “In feite is het een soort coming-out voor mensen; het gaat erom dat je jezelf durft uit te spreken en jezelf goed in de etalage zet”.

Dat klinkt veel eenvoudiger dan het is, zo beseft ook Langejan: “Daar gaat normaal gesproken een heel traject aan vooraf waarin je bepaalt wat je sterke en zwakke punten zijn en uitstippelt waar je naartoe wilt in je carrière. Je moet vooral niet alles opnoemen wat je hebt gedaan, maar durf daarin keuzes te maken! Een pitch wordt pas aardig als je hart erin zit en het geeft een waanzinnige kick als het ons lukt in twee uur tijd zo’n pitch in elkaar te zetten”.

‘Haal het beste uit jezelf’

Datum: 10 oktober
Tijd: 9.30 – 11.30u
Locatie: Binckhorstlaan 36, Den Haag (Bink36, atelier M 1 17)
Kosten: gratis, aanmelden verplicht
Extra: min 6 – max 8 deelnemers
Aanmelden: via email christel@deloopbaanstudio.nl
Meer info: www.deloopbaanstudio.nl

Help! Ik moet mezelf pitchen!

Datum: 31 oktober
Tijd: 9.30 – 11.30u
Locatie: Binckhorstlaan 36, Den Haag (Bink36, atelier M 1 17)
Kosten: gratis, aanmelden verplicht

Extra: min 6 – max 8 deelnemers

Aanmelden via: christel@deloopbaanstudio.nl

Meer info: www.deloopbaanstudio.nl

 

20 okt