Precious Plastic Den Haag TE GAST BIJ DEN HAAG FM

Den Haag FM zendt elke vrijdag het radioprogramma De Goede Zaak uit. Tussen 21.00 en 23.00 uur wordt dan extra veel aandacht besteed aan maatschappelijk ondernemen in Den Haag. Met De Goede Zaak wil Den Haag FM ondernemers een platform bieden en in contact brengen met non-profit organisaties, goede doelen en het maatschappelijk veld.

Suzanne Koops en Alois van der Ben van Precious Plastic Den Haag waren eind juni te gast in het radioprogramma De Goede Zaak op Den Haag FM. Precious Plastic is een jong team dat producten maakt van afvalplastic. In het voorjaar van 2017 openden Suzanne en Alois hun productiewerkplaats met zelfgemaakte machines. Hun werkplaats aan de Saturnusstraat in de Binckhorst is ook bedoeld om anderen te inspireren en te informeren over duurzaamheid en recycling. “Plastic afval is een serieus probleem”, verklaart Suzanne haar passie voor Precious Plastic. “Wereldwijd wordt er elf procent verbrand en negen procent gerecycled, de rest komt in de natuur terecht.”

Het afval krijgen de Hagenaars van partners. “We hebben onlangs 3.000 kilo doppen van frisdrankflessen gehad van Afval Loont en die zijn we nu nog steeds aan het verwerken.” Precious Plastic maakt daar onder meer bloempotten, lampen en tafels van.

Beluister hier het interview terug op website van Den Haag FM.

30 jun