Restaurant Rebelz opent nieuwe vestiging in de Binckhorst

Met crowdfunding groeit Rebelz naar haar derde vestiging: Rebelz op de Binckhorst. Rebelz is niet zomaar een restaurant, want hier werken ex-gedetineerde vrouwen die naar een nieuwe plek op de arbeidsmarkt worden begeleid. In de keuken maken zij de heerlijkste streetfood gerechten. Om het Haagse restaurant mogelijk te maken is financiering nodig voor de inrichting, het terras en de keuken. En daar kan iedereen via crowdfunding aan bijdragen. “Zo investeer je in heerlijk eten en een goede zaak”, aldus oprichters Karin Nijman en Klaasjan Krook.

Eerder openden Nijman en Krook al een Rebelz vestiging in Rotterdam en Nieuwersluis. Nijman: “Een bezoek aan Rebelz doet je beseffen dat we allemaal in ons leven gelukkige en minder gelukkige keuzes maken. Niemand weet vooraf het exacte verloop van het leven. Daarom geloven wij dat iedereen een tweede kans verdient. Een gedachte waar we een breed draagvlak voor willen creëren in onze maatschappij. Met onze derde vestiging willen we een volgende stap zetten om onze impact te vergroten.” Bij Rebelz op de Binckhorst zullen elk jaar 10 tot 15 ex-gedetineerden naar een nieuwe werkplek begeleid worden.

Bij Rebelz op de Binckhorst kun je straks op elk moment van de dag terecht voor heerlijke maaltijden, borrels en zakelijke meetings. De opening staat gepland voor september. Karin Nijman: “Gasten kunnen dit jaar nog in de nazomerzon genieten van een hapje en drankje aan het water.”

Lees hier de volledige tekst op de website van het Voorburgs Dagblad.

01 jul