Uitbreidingen faciliteiten Fokker Terminal

Fokker Terminal

2018 was voor de Fokker Terminal een jaar met meerdere hoogtepunten. Ze zijn voor de derde keer beste congreslocatie van Nederland geworden. De bezettingsgraad is gestegen naar 60 grootschalige één- en meerdaagse evenementen en op 22 april 2019 is het 10 jarig bestaan een feit. De Fokker Terminal is er trots op dat het hen in deze periode gelukt is om de Fokker Terminal van een oud schoolgebouw te herontwikkelen tot een full service congres- en eventlocatie met (inter)nationale bekendheid.

Omdat verdere groei in de huidige situatie nog maar nauwelijks mogelijk is, zijn de plannen voor uitbreidingen binnen het huidige gebouw in volle gang. Hierdoor kan de Fokker Terminal nog meer (grote) congressen huisvesten en kunnen ze tevens meerdere events tegelijkertijd faciliteren. Er zijn concrete plannen voor een extra theaterzaal in het voorgebouw met een capaciteit van 400 personen en op de linker bovenetage liggen er plannen voor de realisatie van een aantal grote subzalen. Het The Hague Convention Bureau is erg enthousiast over de uitbreidingsplannen omdat Den Haag de laatste jaren flink investeert om de tweede congresstad van het land te worden. Hier zijn uiteraard ook goede en multifunctionele locaties en hotels voor nodig. Grote congressen zorgen voor een economische spin-off voor de stad, waar de inwoners van meeprofiteren.

De Fokker Terminal is ideaal gelegen op de Binckhorst aan de rand van de stad. Nabij de snelwegen A4, A12 en A13, drie stations en het centrum waar veel hotels zijn gelegen. De wijk ondergaat op dit moment een metamorfose en zal uitgroeien tot één van de meest trendy gebieden van de stad. Naast de Fokker Terminal verrijst bijvoorbeeld een stoere woontoren van ruim 100 meter hoog die wordt ontwikkeld door VORM. Aan de achterkant van het gebouw ligt reeds de sfeervolle Fokkerhaven met de trendy restaurants ‘Capriole Café’ en ‘Glaswerk’. Hier kunnen de gasten van de Fokker Terminal na afloop van een congres genieten van uitstekend eten en drinken, op één van de mooie terrassen aan het water.

24 mrt