Terugblik 2014

Voor de derde maal vond dit jaar het I’M BINCK FESTIVAL plaats. Van 1 oktober tot en met 1 november 2014 lieten traditionele en creatieve ondernemers aan het publiek zien dat de Binckhorst een bedrijvengebied is met een bijzondere geschiedenis en een veelbelovende toekomst. Er werden ruim 160 activiteiten georganiseerd, iets meer dan de 50 waar het aanvankelijk mee begon, en daarmee konden festivalbezoekers een maand lang op ontdekkingsreis door de Binckhorst.

Tijdens de goedbezochte opening op 1 oktober werd de toon voor het festival gezet; leerlingen van de Yamato Taiko Drumming School gaven er een proeve van hun kunsten, evenals culinaire ondernemers uit LAAK en de Binckhorst. En wethouder Boudewijn Revis voorspelde een mooie toekomst voor de Binckhorst als werk- én woongebied. Met kunstbeurs ART The Hague en de première van de documentaire-reeks ‘binckhorst’ in Skatepark Sweatshop bood het festival dit jaar direct een mooie entree. Muziek, dans, nieuwe technologieën, movement, productpresentaties, kunst, ondernemerschap, industrieel erfgoed, stedenbouw, architectuur, (urban) culture & sports en eten & drinken: het kwam allemaal aan bod!

Speciale aandacht was er dit jaar voor de verbinding met stadsdeel Laak, waartoe de Binckhorst behoort. Kunstenaars Mr. & Mrs. Gray bouwden bij Jachtwerf De Haas voor het I’M Binck Festival een boot, geheel van papier, waarmee ze festivalgangers van Laak naar de Binckhorst brachten. Daarbij werden dit jaar verschillende expedities en tours aangeboden die bezoekers meenamen op reis door de geschiedenis en toekomst van de Binckhorst. De Ooievaart verzorgde rondvaarten, De Lunchboxx nam festivalgangers mee op pad voor culinaire wandeltochten en I’M Binck zelf organiseerde expedities die je letterlijk binnenbrachten bij bedrijven waar je normaal gesproken niet zo snel binnen zou stappen.

Met veel plezier kijkt I’M Binck terug op een geslaagde derde editie van het festival dat met veel enthousiasme van ondernemers en kunstenaars uit het gebied tot stand is gekomen. Die samenwerkingen hebben geresulteerd in een verrassend programma waarin voor alle facetten van de Binckhorst plek is geweest. En dat bovenal het publiek heeft laten zien dat de Binckhorst dé plek is om te ontdekken, te maken en je te vermaken!