Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Digitale aftrap ‘Bincks Groen’ door wethouder Hilbert Bredemeijer

woensdag 14 oktober 2020 om 20:00 - 21:30

 

Datum: Woensdag 14 oktober 2020
Tijd: 20.00 – 21.30uur
Aanmelden: via info@imbinck.nl

Digitale aftrap initiatief ‘BINCKS GROEN’op 14 oktober 20:00 uur

Als je het als bewoner(s) en ondernemer(s) voor het zeggen zou hebben, hoe ziet dan de openbare en collectieve buitenruimte van de Binckhorst in de toekomst eruit om daarin met opeenvolgende generaties gezond en met plezier te leven, werken, spelen, produceren, feesten, recreëren, verblijven, bewegen en te sporten? Stel dat je zou mogen dromen over hoe de buitenruimte van de Binckhorst eruit komt te zien, hoe ziet die ruimte er in die droom dan uit?

Deze en andere vragen komen in het initiatief ‘BINCKS GROEN’aan bod met het doel samen in de Binckhorst op concrete locaties aan de slag te gaan met de vergroening van het gebied door het creëren van een groene, gezonde, speelse, sportieve en klimaat adaptieve buitenruimte die uitnodigend is voor diverse doelgroepen (jong, oud, ondernemer, bewoner). Wil je hierbij betrokken zijn stuur dan een mail naar info@imbinck.nl

Je kan daarbij denken aan prettige groene ontmoetingsplekken, plekken om te spelen en te sporten en plekken met (eetbare) planten en struiken, (fruit of noten)bomen, water en/of een bijenlandschap. Daarbij kijken we naar groene netwerken die we met elkaar kunnen verbinden zodat er een grotere groene structuur ontstaat door de gehele Binckhorst heen. Een netwerk dat uitnodig om door de Binckhorst te kunnen wandelen en fietsen.

We beginnen met de aftrap op 14 oktober. Helaas hebben we in verband met de nieuwe coronamaatregelen moeten besluiten om de officiële aftrap van het initiatief ‘BINCKS GROEN’ door wethouder Hilbert Bredemeijer (buitenruimte, groen, sport, onderwijs) van de gemeente Den Haag samen met de andere betrokken bestuurders in klein gezelschap te laten plaatsvinden en later op dezelfde dag met jullie volledig digitaal in gesprek te gaan. Uiteraard tonen we dan ook de aftrap met de wethouder.

Op deze digitale interactieve aftrap waarvoor jullie van harte worden uitgenodigd komen onderwerpen aan bod als:

  • Het belang van een gezonde inrichting van de leefomgeving
  • Kan alles, of moeten we nog ergens rekening mee houden?
  • Het klimaat verandert, wat betekent dat voor de Binckhorst?
  • Wat zijn de wensen van huidige en toekomstige gebruikers?

Aanmelden voor de digitale aftrap  op 14 oktober kan via info@imbinck.nl tot uiterlijk 13 oktober om 18.00 uur.  Je ontvangt dan van ons een inlogcode voor het digitale platform dat we gebruiken voor deze sessie. Je kunt je dan ook al meteen aanmelden voor de vervolgbijeenkomsten.

De vervolgbijeenkomsten zijn (online) in het najaar en zien er als volgt uit:

(Digitale) Tour (en live op de fiets) langs inspirerende voorbeeldprojecten in Den Haag:

Zondag 25 okt of 1 nov reserve ( ivm weer) 14.00-16.30 uur

2x Kennissessies:

Maandagavond 9 november en 23 november 18-20 uur bij een live bijeenkomst en 20.00-22.00 als het digitaal is

In deze bijeenkomsten willen we onze kennis over groen en klimaat en over specifieke onderwerpen verdiepen. De belangen van betrokken stakeholders komen aan bod naast een keuze uit de volgende onderwerpen, aangevuld door onderwerpen die in de aftrap sessie genoemd worden: groen en de identiteit van de Binckhorst, tijdelijke natuur, stadslandbouw/producerende ecosysteemdiensten, (fruit en noten) bomen, bijenlandschap, wateropvang, koele plekken, …

Droom- en doesessie:

Woensdag avond 9 december 18-20 uur bij een live bijeenkomst en 20.00-22.00 als het digitaal is

In deze sessie gaan we de opgedane kennis omzetten in concrete ideeën over een aansprekende  buitenruimte in de Binckhorst. Hoe gaan die ideeën eruit zien; welke vervolgstappen zijn nodig om tot concretisering over te gaan? Wat is de eerste concrete pilot op welke locatie in het gebied?

We verheugen ons op de aftrap om ook met jullie in gesprek te gaan over welke thema’s jullie belangrijk vinden om prettig in de Binckhorst te kunnen wonen en werken!

Met hartelijke groeten namens de initiatiefnemers van ‘BINCKS GROEN’,

Sabrina Lindemann (0640012241)

Gegevens

Datum:
woensdag 14 oktober 2020
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenement Categorieën:
,