samen op de binckhorst

Bewoners en bedrijven
ontmoeten elkaar

 

 

Doel

Het aantal inwoners van de Binckhorst groeit door de woningbouw in het gebied snel. I’M BINCK bied aan nieuwe bewoners een BINCKHORST INBURGERINGSPAKKET aan. Daarmee helpen we je om kennis te maken met de bestaande rijkdom van je nieuwe woonplek, zoals verborgen voorzieningen, de beste cappuccino, bijzondere cultuur en meer. En wordt je ook (als je dat wilt) betrokken bij de verdere ontwikkeling hiervan. Wij nodigen de nieuwe bewoners uit om deel te nemen aan de bestaande Netwerkbijeenkomsten en om mee te gaan met onze  Tours door de Binckhorst. Tevens zijn we bezig met het vergroten van onze huidige ICT-capaciteit zodat we effectiever met een veel grotere achterban kunnen communiceren. I’M BINCK werkt bij de invulling hiervan uiteraard samen met ondernemers en ICT-experts uit de Binckhorst zelf.

Ben je geïnteresseerd in het BINCKHORST INBURGERINGSPAKKET? Neem dan contact op met Sabrina.

 

Actueel

I’M BINCK is in samenwerking met Susanne van der Kleij bezig om nieuwe bewoners te interviewen over hun visie op en verwachtingen met de Binckhorst, en wensen en dromen voor de toekomst. De eerste interviews zijn gehouden met bewoners op BinckEiland en Maanplein. Deze vindt je hieronder bij Recente Berichten.

Ben jij ook een bewoner van de Binckhorst en wil je ook geïnterviewd worden? Neem dan contact op met Sabrina.

 

Meedoen of meer weten?

Neem contact op met Sabrina Lindemann: 06-40012241 of sabrina@imbinck.nl

Sabrina Lindemann

Sabrina Lindemann

Buro OpTrek en oprichter I’M BINCK

 

sabrina@imbinck.nl

06 400 12 241

Urban catalyzer, verbinder en ruime ervaring met participatieprocessen.

Samen werken aan de Binckhorst vanuit bestaande kwaliteiten en potenties.

recente berichten over bewoners en bedrijven

Interview met Klaas, bewoner Maanplein

Interview met Klaas, bewoner Maanplein

Klaas heeft 30 jaar in het Statenkwartier gewoond, samen met Marijke. Toen wilden ze wat anders en zijn ze ieder weekend door de stad gaan rijden. ‘Marijke selecteerde de adressen. Op een gegeven moment kwam ze aan met het Maanplein.

Lees meer
Interview met Gerda, bewoner Binck Eiland

Interview met Gerda, bewoner Binck Eiland

Gerda is geboren en getogen in  Scheveningen. Toen ze in de twintig was is ze naar Waddinxveen verhuisd en daarna naar het oosten van het land. Voor haar werk als consultant kwam ze de laatste jaren weer veel in Den Haag. En toen ging de stad wel weer trekken.

Lees meer
Interview met Yiuloon Lee, bewoner Junoblok

Interview met Yiuloon Lee, bewoner Junoblok

Toen Yiuloon en zijn vrouw in Nederland op zoek gingen naar een huis, waren ze niet op zoek naar een appartement. Ze wilden een huis met een tuin, zoals je dat in China en Hongkong, waar ze eerder woonden, niet vindt. Bij de Haagse Kavelwinkel, die er toen nog was, zagen ze eerst niets van hun gading. En toen kwam het Junoblok voorbij.

Lees meer
Interview met Herman Tijsen, bewoner Junoblok

Interview met Herman Tijsen, bewoner Junoblok

Herman en zijn echtgenote waren zo’n beetje de eerste bewoners van de Binckhorst, sinds de eerdere sociale woningbouw in het gebied werd afgebroken. Hun oudste zoon was op zoek naar woonruimte en is in de rij gaan liggen bij de gemeente toen de verkoop van start ging. Uiteindelijk kreeg hij een te grote en te dure kavel aangeboden, waarvoor hij bedankte…

Lees meer

overige Speerpunten

praktijkacademie

binckplekken
en bincks groen

energietransitie