samen op de binckhorst

Bewoners en bedrijven
ontmoeten elkaar

 

 

Doel

Het aantal inwoners van de Binckhorst groeit door de woningbouw in het gebied snel. I’M BINCK bied aan nieuwe bewoners een BINCKHORST INBURGERINGSPAKKET aan. Daarmee helpen we je om kennis te maken met de bestaande rijkdom van je nieuwe woonplek, zoals verborgen voorzieningen, de beste cappuccino, bijzondere cultuur en meer. En wordt je ook (als je dat wilt) betrokken bij de verdere ontwikkeling hiervan. Wij nodigen de nieuwe bewoners uit om deel te nemen aan de bestaande Netwerkbijeenkomsten en om mee te gaan met onze  Tours door de Binckhorst. Tevens zijn we bezig met het vergroten van onze huidige ICT-capaciteit zodat we effectiever met een veel grotere achterban kunnen communiceren. I’M BINCK werkt bij de invulling hiervan uiteraard samen met ondernemers en ICT-experts uit de Binckhorst zelf.

Ben je geïnteresseerd in het BINCKHORST INBURGERINGSPAKKET? Neem dan contact op met Sabrina.

 

Actueel

I’M BINCK is in samenwerking met Susanne van der Kleij bezig om nieuwe bewoners te interviewen over hun visie op en verwachtingen met de Binckhorst, en wensen en dromen voor de toekomst. De eerste interviews zijn gehouden met bewoners op BinckEiland en Maanplein. Deze vindt je hieronder bij Recente Berichten.

Ben jij ook een bewoner van de Binckhorst en wil je ook geïnterviewd worden? Neem dan contact op met Sabrina.

 

Meedoen of meer weten?

Neem contact op met Sabrina Lindemann: 06-40012241 of sabrina@imbinck.nl

Sabrina Lindemann

Sabrina Lindemann

Buro OpTrek en oprichter I’M BINCK

 

sabrina@imbinck.nl

06 400 12 241

Urban catalyzer, verbinder en ruime ervaring met participatieprocessen.

Samen werken aan de Binckhorst vanuit bestaande kwaliteiten en potenties.

recente berichten over bewoners en bedrijven

Samen werken aan een groene, klimaatadaptieve Binckhorst

Samen werken aan een groene, klimaatadaptieve Binckhorst

Op woensdag 14 oktober gaf wethouder Hilbert Bredemeijer (buitenruimte, groen, sport, onderwijs) van de gemeente Den Haag de aftrap voor deze unieke samenwerking tussen de provincie Zuid-Holland, gemeente Den Haag, de gebiedsontwikkelaars ERA Contour, Local, VORM, Bouwfonds Property Development (BPD), Stebru, AM en I’M BINCK- hét platform van de Haagse Binckhorst. Dit collectief gaat samen met bewoners en ondernemers in de Binckhorst aan de slag om van de huidige, stenige omgeving een groene wijk te maken waar het prettig en gezond wonen en werken is.

Lees meer
Eigenaar Capriole Café over coronasluiting

Eigenaar Capriole Café over coronasluiting

Het nieuws dat de horeca de komende vier weken gesloten moet blijven is hard aangekomen bij Pascal Ultee van Capriole Café. “Ik ben vannacht wakker geworden met steken op mijn borst en paniek in mijn lijf”, zegt Ultee in Haags Bakkie op Den Haag FM.

Lees meer
Interview met Klaas, bewoner Maanplein

Interview met Klaas, bewoner Maanplein

Klaas heeft 30 jaar in het Statenkwartier gewoond, samen met Marijke. Toen wilden ze wat anders en zijn ze ieder weekend door de stad gaan rijden. ‘Marijke selecteerde de adressen. Op een gegeven moment kwam ze aan met het Maanplein.

Lees meer
Digitale aftrap initiatief Bincks Groen

Digitale aftrap initiatief Bincks Groen

Als je het als bewoner(s) en ondernemer(s) voor het zeggen zou hebben, hoe ziet dan de openbare en collectieve buitenruimte van de Binckhorst in de toekomst er dan uit om daarin met opeenvolgende generaties gezond en met plezier te leven, werken, spelen, produceren, feesten, recreëren, verblijven, bewegen en te sporten?

Lees meer
Interview met Gerda, bewoner Binck Eiland

Interview met Gerda, bewoner Binck Eiland

Gerda is geboren en getogen in  Scheveningen. Toen ze in de twintig was is ze naar Waddinxveen verhuisd en daarna naar het oosten van het land. Voor haar werk als consultant kwam ze de laatste jaren weer veel in Den Haag. En toen ging de stad wel weer trekken.

Lees meer

overige Speerpunten

praktijkacademie

binckplekken

energietransitie