De Binckhorst als klaslokaal

Ruimte voor Leren

 

Doel

I’M BINCK wil jongeren een stem geven, als toekomstige bewoners, ondernemers en werknemers van de Binckhorst. We maken daarvoor gebruik van alle ontwikkelingen en bezigheden die te vinden zijn in de Binckhorst en staan open voor onderwijskundige experimenten. Kortom, we beschouwen het gebied als één groot klaslokaal of -nog mooier- een learning ecology.

Door jongeren structureel te betrekken bij de transformatie(opgaves) van de Binckhorst versterken we de jongerenparticipatie en talentontwikkeling in de Binckhorst. Zo hebben leerlingen zich ingezet voor de vergroening van de Binckhorst door het ontwerpen van de verplaatsbare Binckbakken. Een gemêleerd gezelschap van jonge mensen is als Binckse Toekomstmakers ging aan de slag met het thema impact maken en weer anderen leveren bijdragen aan een duurzame toekomst in de vorm van filmpjes, muziek of een magazine als tastbaar resultaat van hun stage of afstudeerproject.

Ook door overheids- en onderwijsinstellingen te verbinden met bedrijven en makers in de Binckhorst snijdt het mes aan meer kanten. Beleidsmakers krijgen een beter beeld waar de markt om vraagt en bedrijven kunnen profiteren van de nieuwste (wetenschappelijke) inzichten. Het samenwerkingsverband Kenniswerkplaats KIP (kennis in productie) is hier een voorbeeld van. Praktisch gezien krijgt het speerpunt Ruimte voor Leren vorm door middel van gastlessen, excursies, opdrachten en gebruik van werkruimtes en/of machines.

 

AchTergrond

Tijdens een Stadslab van I’M BINCK begin 2019 is gebrainstormd over de Binckhorst als plek voor jongeren om te leren in de praktijk. Op basis van het grote enthousiasme en de vele ideeën van betrokken deelnemers heeft I’M BINCK dit concept nader handen en voeten gegeven. In de jaren die volgden is met financiële steun van de gemeente Den Haag gekeken naar de haalbaarheid en de gewenste invulling samen met onderwijsinstellingen, bedrijven en andere belangrijke stakeholders. Uit deze verkenning zijn de uiteenlopende activiteiten en initiatieven voor en met jongeren voortgekomen. 

 

Actueel
I’M BINCK Netwerkbijeenkomst 10 mei

I’M BINCK Netwerkbijeenkomst 10 mei

Beste relatie Op woensdag 10 mei organiseren wij weer een I’M BINCK Netwerkbijeenkomst in de Binckhorst. Deze keer zijn we te gast bij het Dutch...

TERUGBLIK I’M BINCK 2022

TERUGBLIK I’M BINCK 2022

I'M BINCK Terugblik 2022 I’M BINCK- het platform van de Binckhorst kijkt trots terug op de vele samenwerkingen met ondernemers, bedrijven,...

Kijk hier voor meer actuele berichten over Ruimte voor Leren.

Meedoen of meer weten?

Heb je ideeën over hoe jongeren in de Binckhorst een stem kunnen krijgen? Zou je hiervoor mee willen werken aan een activiteit of initiatief? Neem contact op met Irmgard Bomers: 06-26146446 of irmgard@imbinck.nl. Of met Harrie Ozinga: 06-11316606 of harrie@imbinck.nl.

 

Meer lezen:
Irmgard Bomers

Irmgard Bomers

Partner I’M BINCK | bestuurslid

 

irmgard@imbinck.nl

06 261 46 446

Smaakmaker en expert op het gebied van werken in de nieuwe economie vanuit het bedrijf WIN Recept, gevestigd in de Binckhorst.

Persoonlijk motto: “Dare, care, share”

Harrie Ozinga

Harrie Ozinga

Partner I’M BINCK

 

harrie@imbinck.nl

06 113 16 606

Creatief verbinder tussen onderwijs en technologiebedrijven en maatschappelijke uitdagingen in de Binckhorst.

Binck PraktijkAcademie, Kenniswerkplaats KIP, Sterk Techniekonderwijs Haaglanden

onze Speerpunten

ruimte voor werk

ruimte voor groen

ruimte voor lopen

ruimte voor leren

ruimte voor erfgoed

ruimte voor werk

ruimte voor groen

ruimte voor lopen

ruimte voor leren

ruimte voor erfgoed

Het speerpunt Energietransitie is inmiddels afgesloten.