Ontdek jouw talent in de Binckhorst

Binck Praktijkacademie (BPA)

 

Doel

Studenten en leerlingen een platform bieden waarop ze op laagdrempelige wijze in contact komen met diverse beroepen, uitdagingen en bedrijven in het gebied. Zo willen we talenten aan de Binckhorst binden.

De BinckPraktijkAcademie verbindt studenten/leerlingen, scholen en bedrijven met elkaar. In 2020 is de focus gericht op:

  1. Multistages ontwikkelen waarbij (HBO) studenten bij meerdere bedrijven en instellingen in de Binckhorst vanuit verschillende perspectieven kennismaken met transitievraagstukken, beroepen en organisaties.
  2. Versterken van de technologische opleidingsprofielen van lokale VMBO-scholen (in het kader van Sterk Techniek Onderwijs) door verbinding te leggen met relevante bedrijven en opdrachten in de Binckhorst. In co-creatie met leerkrachten en bedrijven worden gastlessen, excursies, stages en projecten uitgewerkt.
  3. Het inrichten van een co-workingsspace voor en door jongeren. De plek dienst tevens om vraag & aanbod bij elkaar te brengen. 

Aan de keuze van deze drie onderwerpen ligt een haalbaarheidsstudie en een Plan van Aanpak door initiatiefnemers Irmgard Bomers (Werken in netwerken), Harrie Ozinga (Huygens Labs) en Maurice Haak (Q42) van de PraktijkAcademie ten grondslag.

 

Historie

Het idee om het gebied als klaslokaal te ontwikkelen, komt voort uit het Stadslab I’M BINCK, één van de veertien proeftuinen van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

 

Meedoen of meer weten?

Wil je als bedrijf ook meer talent aan je binden of wil je bijdragen aan de ontwikkeling van de BinckPraktijkAcademie?

Neem contact op met Irmgard Bomers: 06-26146446 of Irmgard@imbinck.nl

 

Lees meer in:
Irmgard Bomers

Irmgard Bomers

Partner I’M BINCK | bestuurslid

 

irmgard@imbinck.nl

06 261 46 446

Smaakmaker en expert op het gebied van werken in de nieuwe economie vanuit het bedrijf WIN Recept, gevestigd in de Binckhorst.

Persoonlijk motto: “Dare, care, share”

Harrie Ozinga

Harrie Ozinga

Partner I’M BINCK

 

harrie@imbinck.nl

06 113 16 606

Creatief verbinder tussen onderwijs en technologiebedrijven en maatschappelijke uitdagingen in de Binckhorst.

Binck PraktijkAcademie, Kenniswerkplaats KIP, Sterk Techniekonderwijs Haaglanden

recente berichten over Praktijkacademie (BPA)

Stadmaken in de Binckhorst

Stadmaken in de Binckhorst

De eerstejaars studenten van de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling (RO) van de Hogeschool Rotterdam gaan in drie maanden tijd in de Binckhaven aan de slag met tijdelijke ingrepen om verbinding, ontmoeting en lopen te stimuleren.

Lees meer
TERUGBLIK I’M BINCK 2022

TERUGBLIK I’M BINCK 2022

I’M BINCK- het platform van de Binckhorst kijkt trots terug op de vele samenwerkingen met ondernemers, bedrijven, onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties, bewoners, de gemeente en ontwikkelaars die we in het afgelopen jaar weer in de Binckhorst hebben kunnen realiseren. We danken iedereen voor het vertrouwen en verheugen ons op vervolg!

Lees meer
CarWeide wordt groene ontmoetingsplaats

CarWeide wordt groene ontmoetingsplaats

Op vrijdag 11 maart trokken meer dan 60 vrijwilligers naar de Binckhorst in het kader van de grootste vrijwilligersactie van Nederland: de NL Doet Dagen. De activiteiten vonden plaats op de CarWeide, en braakliggende kavel op de hoek van de Binckhorstlaan en de Mercuriusweg, waar vroeger de Karwei stond.

Lees meer

overige Speerpunten

bewoners en bedrijven

binckplekken
en bincks groen

energietransitie