Ontdek jouw talent in de Binckhorst

Binck Praktijkacademie (BPA)

 

Doel

Studenten en leerlingen een platform bieden waarop ze op laagdrempelige wijze in contact komen met diverse beroepen, uitdagingen en bedrijven in het gebied. Zo willen we talenten aan de Binckhorst binden.

De BinckPraktijkAcademie verbindt studenten/leerlingen, scholen en bedrijven met elkaar. In 2020 is de focus gericht op:

  1. Multistages ontwikkelen waarbij (HBO) studenten bij meerdere bedrijven en instellingen in de Binckhorst vanuit verschillende perspectieven kennismaken met transitievraagstukken, beroepen en organisaties.
  2. Versterken van de technologische opleidingsprofielen van lokale VMBO-scholen (in het kader van Sterk Techniek Onderwijs) door verbinding te leggen met relevante bedrijven en opdrachten in de Binckhorst. In co-creatie met leerkrachten en bedrijven worden gastlessen, excursies, stages en projecten uitgewerkt.
  3. Het inrichten van een co-workingsspace voor en door jongeren. De plek dienst tevens om vraag & aanbod bij elkaar te brengen. 

Aan de keuze van deze drie onderwerpen ligt een haalbaarheidsstudie door initiatiefnemers Irmgard Bomers (Werken in netwerken), Harrie Ozinga (Huygens Labs) en Maurice Haak (Q42) van de PraktijkAcademie ten grondslag.

 

Historie

Het idee om het gebied als klaslokaal te ontwikkelen, komt voort uit het Stadslab I’M BINCK, één van de veertien proeftuinen van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

 

Meedoen of meer weten?

Wil je als bedrijf ook meer talent aan je binden of wil je bijdragen aan de ontwikkeling van de BinckPraktijkAcademie?

Neem contact op met Irmgard Bomers: 06-26146446 of Irmgard@imbinck.nl

 

Lees meer in:
Irmgard Bomers

Irmgard Bomers

Partner I’M BINCK | bestuurslid

 

irmgard@imbinck.nl

06 261 46 446

Smaakmaker en expert op het gebied van werken in de nieuwe economie vanuit het bedrijf WIN Recept, gevestigd in de Binckhorst.

Persoonlijk motto: “Dare, care, share”

recente berichten over Praktijkacademie (BPA)

Meer meer meer

Meer meer meer

Meer structuur en formalisering met betrekking tot de inbreng jongeren, meer speel- en experimenteerruimte in de Binckhorst en meer praktijkmensen...

Lees meer
Jongeren aan zet

Jongeren aan zet

Op weg naar een circulaire arbeidsmarkt in de Binckhorst. De vraag wat we kunnen doen om werk zodanig te organiseren dat jongeren en ondernemers op...

Lees meer

overige Speerpunten

bewoners en bedrijven

binckplekken

energietransitie