Ontdek jouw talent in de Binckhorst

Binck Praktijkacademie (BPA)

 

Doel

Studenten en leerlingen een platform bieden waarop ze op laagdrempelige wijze in contact komen met diverse beroepen, uitdagingen en bedrijven in het gebied. Zo willen we talenten aan de Binckhorst binden.

De BinckPraktijkAcademie verbindt studenten/leerlingen, scholen en bedrijven met elkaar door de volgende initiatieven op te zetten:

  1. Multistages ontwikkelen waarbij (HBO) studenten bij meerdere bedrijven en instellingen in de Binckhorst vanuit verschillende perspectieven kennismaken met transitievraagstukken, beroepen en organisaties.
  2. Versterken van de technologische opleidingsprofielen van lokale VMBO-scholen (in het kader van Sterk Techniek Onderwijs) door verbinding te leggen met relevante bedrijven en opdrachten in de Binckhorst. In co-creatie met leerkrachten en bedrijven worden gastlessen, excursies, stages en projecten uitgewerkt.
  3. Bijdragen aan de ontwikkeling van sociale vaardigheden via de pilot Maatschappelijke Dienstverlening in Den Haag door jongeren te koppelen aan bedrijven en opdrachten in de Binckhorst.

Begin 2020 laten initiatiefnemers Irmgard Bomers (Werken in netwerken), Harrie Ozinga (Huygens Labs) en Maurice Haak (Q42) een haalbaarheidsstudie uitvoeren naar deze drie onderdelen.

 

Historie

Het idee om het gebied als klaslokaal te ontwikkelen, komt voort uit het Stadslab I’M BINCK, één van de veertien proeftuinen van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

 

Meedoen of meer weten?

Wil je als bedrijf ook meer talent aan je binden of wil je bijdragen aan de ontwikkeling van de BinckPraktijkAcademie?

Neem contact op met Irmgard Bomers: 06-26146446 of Irmgard@imbinck.nl

 

Lees meer in:
Irmgard Bomers

Irmgard Bomers

Partner I’M BINCK | bestuurslid

 

irmgard@imbinck.nl

06 261 46 446

Smaakmaker en expert op het gebied van werken in de nieuwe economie vanuit het bedrijf WIN Recept, gevestigd in de Binckhorst.

Persoonlijk motto: “Dare, care, share”

recente berichten over Praktijkacademie (BPA)

Kernteam uitgebreid

Kernteam uitgebreid

Het animo van belanghebbenden (bedrijven, gemeente/onderwijs en potentiële deelnemers) is groot en de academie gaat in 2020 vorm krijgen. Drie...

Lees meer

overige Speerpunten

bewoners en bedrijven

binckplekken

energietransitie