Een uitnodigend groen netwerk om te kunnen wandelen en fietsen

Bincks groen

 

Doel

De Binckhorst transformeert in de komende jaren tot een stoer woon- en werkgebied. Groen is belangrijk om prettig en gezond te kunnen wonen en werken. Daarom slaan de overheid, marktpartijen en I’M BINCK de handen ineen, en verenigen zich in BINCKS GROEN. Op verschillende plekken gaan zij als collectief actief aan de slag met een klimaatadaptieve Binckhorst. Bewoners, werknemers en bedrijven worden hier actief bij betrokken om van de huidige, stenige omgeving een groene wijk te maken. Met de warmere zomers en hevigere regenbuien is het belangrijk dat de Binckhorst zich kan aanpassen aan de veranderingen in het klimaat. Voldoende groen kan overtollige regenval opvangen, schaduw bieden tijdens warme dagen en daardoor ook de temperatuur naar beneden brengen. Het collectief BINCKS GROEN gaat in 2021 op concrete locaties gezamenlijk met groen aan de slag.

 

Historie

Op 14 oktober 2020 gaf wethouder Hilbert Bredemeijer (buitenruimte, groen, sport, onderwijs) van de gemeente Den Haag de aftrap voor deze unieke samenwerking tussen de provincie Zuid-Holland, gemeente Den Haag, de gebiedsontwikkelaars ERA Contour, Local, VORM, Bouwfonds Property Development (BPD), Stebru, AM en I’M BINCK- hét platform van de Haagse Binckhorst.

Zie hier het programma dat heeft plaatsgevonden van 14 oktober t/m 9 december 2020

 

Actueel

Tijdens vijf digitale bijeenkomsten konden (toekomstige) bewoners , ondernemers en geïnteresseerden groene plannen voor de Binckhorst maken. Vele verrassende ideeën zijn aan bod gekomen. Zoals tijdelijk en eetbaar groen, bijenlandschappen, natuurlijke regeneratie van vervuilde grond met schimmels en planten, vergroenen van bestaande daken en een groene (hard)looproute door het gebied. Samen met de gemeente, de provincie, de ontwikkelaars en I’M BINCK gaan de deelnemers nu aan de slag om deze pilots in 2021 te realiseren.

Er is nog ruimte voor mensen om aan te sluiten. Heb je groene vingers? Wil je een eigen (reizend) moestuintje in de Binckhorst? Heb je ideeën over een mooie groene (hard)looproute? Wil je jouw dak in de Binckhorst ook vergroenen? Wil je zorgen dat de Binckhorst een bijenparadijs wordt? 

 

Meedoen of meer weten?

Neem contact op met Sabrina Lindemann: 06-40012241 of sabrina@imbinck.nl

 

Lees meer in:
Sabrina Lindemann

Sabrina Lindemann

Buro OpTrek en oprichter I’M BINCK | bestuurslid

 

sabrina@imbinck.nl

06 400 12 241

Urban catalyzer, verbinder en ruime ervaring met participatieprocessen.

Samen werken aan de Binckhorst vanuit bestaande kwaliteiten en potenties.

Helen Land

Helen Land

Partner I'M BINCK | bestuurslid

helen@imbinck.nl

06 250 60 109

Als voormalig planoloog en projectleider bij het rijk nu actief bij “Bincks Groen” en ”Samen erfgoed maken in de Binckhorst”.

Motto: geen leven zonder toegankelijk groen!

recente berichten over bincks groen

Terugblik Binck Beweegt!

Terugblik Binck Beweegt!

Een terugblik op een uniek evenement waarin 80 eerstejaarsstudenten van de opleiding Ruimtelijke ontwikkeling (Hogeschool Rotterdam) samen zijn gekomen om de Binckhorst tot leven te brengen.

Lees meer
Meer groen in de Binckhorst

Meer groen in de Binckhorst

I’M BINCK heeft in het najaar van 2023 via de Groene Pluspunten Regeling subsidie ontvangen van de Groene Motor. Met dat budget hebben we in de afgelopen maanden meer groen in de Binckhorst kunnen realiseren.

Lees meer
Kick-off wandelroute langs Binckplekken, Erfgoed en Groen in de Binckhorst op 29 juni

Kick-off wandelroute langs Binckplekken, Erfgoed en Groen in de Binckhorst op 29 juni

Op donderdag 29 juni vond in de Haagse innovatiehub Titaan in de Binckhorst een gemeenschappelijke zomerborrel plaats van Stichting I’M BINCK en de gemeente Den Haag. Onderdeel van het programma was de onthulling van een nieuwe street art in de Binckhaven en de kick-off van het wandelroutenetwerk langs Binckplekken, Erfgoed en Groen dat I’M BINCK samen met vele partijen uit het gebied in de komende jaren gaat realiseren.

Lees meer
Binckplekken-Erfgoed en Groen

Binckplekken-Erfgoed en Groen

Binckplekken, Erfgoed en Groen in de Binckhorst De Haagse Binckhorst is rijk aan erfgoed. Bijzondere aandacht verdienen de Binckplekken, dertien...

Lees meer
Binckhorst Zomerborrel 29 juni

Binckhorst Zomerborrel 29 juni

Kom naar de zomerborrel op donderdag 29 juni. Maak de onthulling van het grote ‘Escheriaans’ streetart op de Escherhal mee én de kick-off van de wandelroute Binckplekken.

Lees meer

overige Speerpunten

praktijkacademie

bewoners en bedrijven

energietransitie