Een uitnodigend groen netwerk om te kunnen wandelen en fietsen

Bincks groen

 

Doel

De Binckhorst transformeert in de komende jaren tot een stoer woon- en werkgebied. Groen is belangrijk om prettig en gezond te kunnen wonen en werken. Daarom slaan de overheid, marktpartijen en I’M BINCK de handen ineen, en verenigen zich in BINCKS GROEN. Op verschillende plekken gaan zij als collectief actief aan de slag met een klimaatadaptieve Binckhorst. Bewoners, werknemers en bedrijven worden hier actief bij betrokken om van de huidige, stenige omgeving een groene wijk te maken. Met de warmere zomers en hevigere regenbuien is het belangrijk dat de Binckhorst zich kan aanpassen aan de veranderingen in het klimaat. Voldoende groen kan overtollige regenval opvangen, schaduw bieden tijdens warme dagen en daardoor ook de temperatuur naar beneden brengen. Het collectief BINCKS GROEN gaat in 2021 op concrete locaties gezamenlijk met groen aan de slag.

 

Historie

Op 14 oktober 2020 gaf wethouder Hilbert Bredemeijer (buitenruimte, groen, sport, onderwijs) van de gemeente Den Haag de aftrap voor deze unieke samenwerking tussen de provincie Zuid-Holland, gemeente Den Haag, de gebiedsontwikkelaars ERA Contour, Local, VORM, Bouwfonds Property Development (BPD), Stebru, AM en I’M BINCK- hét platform van de Haagse Binckhorst.

Zie hier het programma dat heeft plaatsgevonden van 14 oktober t/m 9 december 2020

 

Actueel

Tijdens vijf digitale bijeenkomsten konden (toekomstige) bewoners , ondernemers en geïnteresseerden groene plannen voor de Binckhorst maken. Vele verrassende ideeën zijn aan bod gekomen. Zoals tijdelijk en eetbaar groen, bijenlandschappen, natuurlijke regeneratie van vervuilde grond met schimmels en planten, vergroenen van bestaande daken en een groene (hard)looproute door het gebied. Samen met de gemeente, de provincie, de ontwikkelaars en I’M BINCK gaan de deelnemers nu aan de slag om deze pilots in 2021 te realiseren.

Er is nog ruimte voor mensen om aan te sluiten. Heb je groene vingers? Wil je een eigen (reizend) moestuintje in de Binckhorst? Heb je ideeën over een mooie groene (hard)looproute? Wil je jouw dak in de Binckhorst ook vergroenen? Wil je zorgen dat de Binckhorst een bijenparadijs wordt? 

 

Meedoen of meer weten?

Neem contact op met Sabrina Lindemann: 06-40012241 of sabrina@imbinck.nl

 

Lees meer in:
Sabrina Lindemann

Sabrina Lindemann

Buro OpTrek en oprichter I’M BINCK

 

sabrina@imbinck.nl

06 400 12 241

Urban catalyzer, verbinder en ruime ervaring met participatieprocessen.

Samen werken aan de Binckhorst vanuit bestaande kwaliteiten en potenties.

Helen Land

Helen Land

Partner

 

helen@imbinck.nl

06 250 60 109

Als voormalig planoloog en projectleider bij het rijk nu actief bij “Bincks Groen” en ”Samen erfgoed maken in de Binckhorst”.

Motto: geen leven zonder toegankelijk groen!

recente berichten over bincks groen

Bomen oogsten in de Binckhorst op 12 december

Bomen oogsten in de Binckhorst op 12 december

De pilot tijdelijk & eetbaar groen van Bincks Groen is van start! We kijken er naar uit samen met jullie de Binckhorst nu al meer en sneller te gaan vergroenen tot een prettige werk-en woonwijk. CarWeide wordt ons honk de komende tijd. Daar willen we starten met het inrichten van een eerste groene ontmoetingsplek. Doe je mee?!

Lees meer
De CarWeide feestelijk in gebruik genomen

De CarWeide feestelijk in gebruik genomen

Op 15 september heeft wethouder Hilbert Bredemeijer (Onderwijs, Sport, Buitenruimte) de CarWeide officieel geopend. Scholieren zijn aan de slag gegaan met het ontwerpen van de eerste Binckbakken voor tijdelijk groen en is een eerste miniatuur prototype aan het publiek gepresenteerd.

Lees meer
Bincks Groen krijgt ruimte op oude Karwei kavel

Bincks Groen krijgt ruimte op oude Karwei kavel

De braakliggende oude Karwei kavel in de Binckhorst biedt aan het initiatief Bincks Groen platform een unieke kans om samen met de bewoners, ondernemers en andere geïnteresseerden de leefomgeving van de Binckhorst nu al een boost te geven en zo snel mogelijk aangename plekken te creëren waar men kan vertoeven en elkaar kan ontmoeten (placemaking). Op 15 september is de feestelijke ingebruikname.

Lees meer
Hardkooproute door de Binckhorst en langs de Trekvliet is klaar

Hardkooproute door de Binckhorst en langs de Trekvliet is klaar

Een van de eerste resultaten van Bincks Groen is een hardlooproute van ongeveer 7 km door de Binckhorst, langs de Trekvliet in de Molenwijk en Rijswijk. De route wordt in het najaar van 2021 op strategische plekken nog gemarkeerd met metalen grondpunaises. Digitaal is de route beschikbaar via de app Komoot

Lees meer
Persbericht m.b.t. overhandiging publicatie: ‘Het schuurt in de Haagse Binckhorst’ aan wethouder Mulder

Persbericht m.b.t. overhandiging publicatie: ‘Het schuurt in de Haagse Binckhorst’ aan wethouder Mulder

Op 29 juni overhandigde I’M BINCK – hét onafhankelijke platform van de Haagse Binckhorst – aan wethouder stadsontwikkeling Anne Mulder de publicatie Het schuurt in de Haagse Binckhorst, waarin nieuwe bewoners en ondernemers aan het woord komen over de Binckhorst. De bewoners over hun keuze voor het gebied als woonplek en de ondernemers over de verandering die de komst van de bewoners met zich meebrengt voor hun bedrijf. Deze interviews geven een unieke inkijk hoe bewoners en ondernemers tegen elkaar aankijken.

Lees meer

overige Speerpunten

praktijkacademie

bewoners en bedrijven

energietransitie