Binckplekken, Erfgoed en Groen in de Binckhorst

De Haagse Binckhorst is rijk aan erfgoed. Bijzondere aandacht verdienen de Binckplekken, dertien locaties die een specifiek ankerpunt vormen met het verleden van de Binckhorst. Maar je moet momenteel nog best een beetje zoeken om alle Binckplekken te vinden. Sowieso is de stenige omgeving van de Binckhorst nog geen ideaal gebied om te wandelen.

I’M BINCK het onafhankelijke platform van de Binckhorst werkt in de komende jaren aan een netwerk van prettige, groene loop- en wandelroutes door de hele Binckhorst. Een netwerk dat ook de Binckplekken onderling verbindt. Zo krijgen de Binckplekken meer bekendheid en de aandacht die ze verdienen. I’M BINCK maakt wandelen in de Binckhorst niet alleen groener maar ook interessanter!

Stichting Haags Industrieel Erfgoed (SHIE) heeft speciaal voor dit project de app Binckplekken, Erfgoed en Groen in de Binckhorst ontwikkeld. Deze app, waarvan nu het eerste gedeelte gereed is, is een wandelgids die je langs Binckplekken en ander industrieel erfgoed leidt. Elke plek vertelt een verhaal en zo kom je stap voor stap meer te weten over het verleden, het heden en de toekomst van de Binckhorst. Binckplekken, Erfgoed en Groen in de Binckhorst vind je via de QR code of zoek op binckplekken via https://izi.travel/nl/search).