In De Besturing is op 1 oktober de derde editie van het I’M BINCK FESTIVAL officieel van start gegaan. Honderden bezoekers werden er getrakteerd op een spectaculair optreden van de drumschool van Yamato, The Drummers of Japan, en konden in het foodcourt culinaire avonturen beleven.

Wethouder Boudewijn Revis (Binckhorst) liet in zijn speech weten de Binckhorst een ‘fantastisch gebied’ te vinden omdat de Binckhorst veel kansen voor de ontwikkeling van de stad biedt. Zo zullen er de komende jaren nieuwe woningen en bedrijven komen en moet de aanleg van de Rotterdamsebaan de bereikbaarheid van Den Haag verbeteren.

Na zijn toespraak liet Revis het publiek horen goed met drumstokken overweg te kunnen; de wethouder ‘sloeg’ het I’M BINCK FESTIVAL 2014 aan, en leidde daarmee een optreden van de Yamato-drumschool (gevestigd in MOOOV) in.

Foodcourt

Verschillende culinaire ondernemers uit Laak en de Binckhorst lieten het publiek hun specialiteiten proeven in het foodcourt. Hapjes, maar ook lokaal-geproduceerde dranken als het bier van brouwerij Kompaan vielen goed in de smaak.

Kijk voor meer foto’s van de opening op facebook.com/imbinck

Fotografie: Maarten Fleskens