Voor een dag verandert de parkeergarage van KPN in het parcours van de Haagse najaarsklassieker ‘Col du Binckhorst’. Wielrenners kunnen hun borst natmaken: er moeten ruim 600 hoogtemeters worden overwonnen tegen stijgingspercentages die oplopen tot 10 procent.

De strijd om een Binckse Bidon, wordt gestreden in drie disciplines. Deelnemers kunnen zich inschrijven Binck 25, MTB-afvalrace en de ‘Haagse Berg Sprint’.

Journalist Thijs Zonneveld zal zondag 26 oktober ‘De Haagse Berg’ openen. Voordat hij aanschoof bij Mart Smeets voor De Avondetappe en namens Eurosport koersen becommentarieerde, reed Zonneveld enige tijd mee in het profpeloton. Enkele jaren geleden lanceerde hij het plan voor de aanleg van een kunstmatige berg in Nederland.

Meedoen aan Col du Binckhorst?

Meer informatie vind je op www.coldubinckhorst.nl