Met een uniek drive-in-event op zaterdag 11 april 2015 werd het project Autonië — over auto, cultuur en nieuwe mobiliteit — in de Haagse Binckhorst afgerond. Tijdens deze FINALE worden de bevindingen van dit project gepresenteerd. De Auto-boot van kunstenaar Lambert Kamps was een spectaculair hoogtepunt. Hij bouwde op locatie in de Binckhorst een oude auto om tot boot die op 11 april te water werd gelaten in de nieuwe Fokkerhaven.

De Auto-boot maakt de huidige veranderingen van het gebied letterlijk zichtbaar: de afgedankte auto werd hergebruikt en getransformeerd tot een nieuw, lokaal in te zetten vervoersmiddel. Tijdens het I’M BINCK festival afgelopen oktober kreeg de Binckhorst al een papieren boot. Samen met de Auto-boot ontstaat er langzaam een eigenzinnige vloot waarbij de Trekvliet eindelijk weer een rol krijgt in de verbinding tussen wijk en stad.
Verder was er op deze dag een vol programma  waar de betekenis van dit project voor de  Binckhorst uit de doeken werd gedaan waarin cultuur, technologische & duurzame innovatie als motor van ontwikkelingen in het gebied werden benoemd. Wethouder SWDC Joris Wijsmuller (Stadsontwikkeling, Wonen, Duurzaamheid en Cultuur) verricht als hoogtepunt de lancering van de Binckhorst Stadsfabriek en aansluitend de te-water-lating van de auto-boot van Lambert Kamps. Voor meer info over het project zie www.optrek.org

Fotos: Casper van Waasdijk