Het afgelopen jaar is er in de Haagse Binckhorst een bijzonder bedrijfsverbond opgericht: de Loge des Créatures du Binckhorst. Acht producerende bedrijven (ABS Den Elzen, BAM Wegen, Binnenstadgarage, Cementbouw, De Lunchboxx, Maison Kelder, Repro- van de Kamp, De Vos Verf ) uit het gebied hebben zich in de eerste afdeling van de loge verenigd om de specifieke kennis en kunde van hun bedrijven uit te wisselen.

Samen hebben zij de Binckhorst Beings ontwikkeld, permanente markeringen in de openbare ruimte die tonen wat het industrieterrein te bieden heeft. Met de Binckhorst Beings willen de bedrijven de identiteit van de Binckhorst als makers-gebied versterken en hun bedrijven op de kaart zetten in een fase dat het gebied flink op de schop gaat. Op 3 maart 2016 was de officiële opening  met oa wethouder Revis en kon publiek komen kijken naar de resultaten van deze unieke samenwerking.

Binckhorst Beings en Loge des Créatures du Binckhorst zijn een concept en ontwerp van Krijn Christiaansen & Cathelijne Montens (KCCM) in opdracht van Mobiel Projectbureau OpTrek in het kader van ReSourceCity Binckhorst.
WE-ARE-AMP ontwikkelde de identiteit van de Loge des Créatures du Binckhorst.

Dit project is mogelijk gemaakt door de loge leden: ABS Den Elzen, BAM Wegen, Binnenstadgarage, Cementbouw, De Lunchboxx, Maison Kelder, Repro- van de Kamp, De Vos Verf en een financiële bijdrage van de Gemeente Den Haag, het Bouwfonds Cultuurfonds en Stichting DOEN.

Meer info: www.optrek.org