Finale plaatsing van Binckhorst Beings op de Supernovaweg en Maanweg in de Haagse Binckhorst

Einde maart werden de zogenaamde Binckhorst Beings geplaatst door de BAM op locatie. De 5 meter hoge markeringen die door acht verschillende producerende bedrijven samen werden vervaardigd krijgen nu op de Supernovaweg en de Maanweg hun vaste plek in de Binckhorst. Vandaar laten ze iets van de  verborgen bedrijvigheid in de Binckhorst zien en wijzen ze bezoekers en passanten de weg.

Met de Binckhorst Beings willen de bedrijven (ABS Den Elzen, BAM Infra Regio West Wegen, Binnenstadgarage, Cementbouw, De Lunchboxx, Maison Kelder, Repro- van de Kamp, De Vos Verf) de identiteit van de Binckhorst als makers-gebied versterken en hun bedrijven op de kaart zetten in een fase dat het gebied flink op de schop gaat.

Daartoe hebben ze een bijzonder bedrijfsverbond opgericht: de Loge des Créatures du Binckhorst. Zij hebben zich in de eerste afdeling van de Loge verenigd om de specifieke kennis en kunde van hun bedrijven uit te wisselen. Nu, en jaar later, werden de resultaten van deze unieke samenwerking in de openbare ruimte van de Binckhorst geplaatst.

Binckhorst Beings en Loge des Créatures du Binckhorst zijn een concept en ontwerp van Krijn Christiaansen & Cathelijne Montens (KCCM.nl) in opdracht van Mobiel Projectbureau OpTrek in het kader van ReSource City Binckhorst. WE-ARE-AMP ontwikkelde de identiteit van de Loge des Créatures du Binckhorst.

Dit project is mogelijk gemaakt door de loge leden: ABS Den Elzen, BAM Wegen, Binnenstadgarage, Cementbouw, De Lunchboxx, Maison Kelder, Repro- van de Kamp, De Vos Verf en een financiële bijdrage van de Gemeente Den Haag, het Bouwfonds Cultuurfonds en Stichting DOEN.

foto: Sabrina Lindemann