Komende jaren wil de gemeente Den Haag uitgroeien tot een stad met 666.000 inwoners. In de verdichtingsstrategie die de gemeente hiervoor aan het ontwikkelen is, neemt het voormalige bedrijventerrein Binckhorst een belangrijke plek in. De gemeente gaat voortvarend van start. In de stad klinken echter ook kritische geluiden.

Wie kent niet de Binckhorstlaan? Was het voor de meeste Hagenaars eerst een laan naar het buitengebied, daarna werd het min of meer een weg met druk verkeer en autoshowrooms, maar ook een luchtmachtdepartement en de luchtmachtschool Anthony Fokker. Nu zijn er plannen om de Binckhorst, als onderdeel van het Central Innovation District (CID), te transformeren tot een stadswijk met circa 18.000 woningen. Of het een succes wordt? Als het aan de gemeente ligt wel. Toch zijn er ook kritische geluiden.

Lees hier de volledige tekst van Astrid de Wilde op de website van de Architect.