Smerig, lawaaiig en onveilig. Dat imago had de Binckhorst, een bedrijventerrein aan de rand van het centrum van Den Haag, tot voor kort. Maar de stad heeft grootse plannen om het gebied te ontwikkelen tot een hippe wijk.

Het is niet de eerste keer dat er plannen zijn gemaakt om de Binckhorst op te knappen. “Vroeger was er een masterplan om het gebied in een keer te ontwikkelen tot een moderne stad, maar nu doen we dat niet”, zegt VVD-wethouder Boudewijn Revis.

“We maken kleine stukjes van het gebied en die kleine stukjes ontwikkelen we samen met ontwikkelaars met goede afspraken zodat we het karakter behouden.”

Belangrijk bij de ontwikkeling van de Binckhorst is de aanleg van de Victory Boogie Woogietunnel, die een verbinding vormt met knooppunt Ypenburg.

Die ontwikkeling is ook echt nodig om mensen naar het gebied te lokken. Want geboren en getogen Hagenaars vertellen bijna allemaal dat ze in hun jeugd er nooit kwamen. “Daar kwam je niet. In mijn beleving is de Binckhorst altijd al oud geweest. Daar kwam je eigenlijk niet, want het was industriegebied. Wat had ik daar te zoeken?”, blikt een bewoner terug.

Lees hier de volledige tekst op de website van de NOS.