De Binckhorst in Den Haag is volop in beweging. Wat er binnenkort ook in beweging is, zijn de 149 golven per uur met een maximale hoogte van één meter die zullen rollen door de eerste indoor wavepool van Europa. De industriële hal (de voormalige Reparco-hal) aan de Saturnusstraat van circa 2400 vierkante meter is perfect geschikt voor de indoor wavepool. Vanaf eind 2018 rollen de eerste surfbare golven in de SurfPoel.

Na jaren van onderzoek en technische ontwikkeling, onder andere samen met de TU Delft, heeft 24/7Waves de perfecte indoor-golf ontwikkeld. Binnenkort kan er gebouwd worden aan de overdekte trainingslocatie voor surfers op topsportniveau en iedereen die wil leren surfen. Om de opening van de SurfPoel te realiseren voert 24/7Waves momenteel een crowdfunding-campagne. Maar volgens de website gaat de surfhal er hoe dan ook komen. ‘Eventueel met investeerders, maar liefst met surfliefhebbers.’

Op www.247waves.com kun je meedoen aan de campagne.

Lees hier de volledige tekst op de website van de Dagblad070.