In nog geen jaar tijd boorden BAM en VolkerWessels twee tunnelbuizen voor de Rotterdamsebaan, de nieuwe uitvalsweg van Den Haag. Hoewel sommige bewoners de boor letterlijk onder hun huizen voelden graven, bleven grote problemen uit en sloten de Hagenaars de boorploeg uiteindelijk in hun harten.

Combinatie Rotterdamsebaan (2/3 BAM en 1/3 VWS) is nog anderhalf jaar bezig met de afbouw van de tunnel en de aansluiting op het omliggende wegennetwerk en inregelen van alle (duurzame) installaties. In de slipstream van de nieuwe ontsluitingsweg, komt volgens wethouder Boudewijn Revis nu eindelijk ook de ontwikkeling van het verouderde bedrijventerrein Binckhorst goed op gang. Er zijn veel oude bedrijfspanden gesloopt, net als wat typische jaren ’50 flats overigens. Leegstaande kantoren worden momenteel getransformeerd tot woningen. Langs het tunneltrace komt een groenstrook die aansluit op de oude begraafplaats die samen gaan fungeren als groene long van het gebied. Door de sloop van een oud defensiecomplex wordt nu ook het oude kasteel Binckhorst weer zichtbaar wat een zekere allure geeft aan het gebied.

Lees hier het artikel van Cobouw.