In de stadswijk Binckhorst in Den Haag komt een 115 meter hoog gebouw, dat wordt opgebouwd uit verschillende woonbuurten met een mix aan woonmilieus en –typologieën. VORM won met het plan Binck Blocks de ontwikkel-tender en LEVS architecten maakte het ontwerp voor deze innovatieve woontoren samen met Flux landscape architecture die voor de visie op natuurinclusiviteit tekende.

Het plan Binck Blocks is door de gemeente Den Haag aangewezen als winnaar van de tender voor Trekvlietzone Kavel 1A. De woontoren wordt gerealiseerd waar de nieuwe Rotterdamsebaan boven de grond komt, wat betekent dat Binck Blocks beeldbepalend voor de entree van de stad wordt.

Het concept van Binck Blocks is een stapeling van buurten tot een verticale stadswijk. Door het opdelen van het volume in onderscheiden ruimtes en het toepassen van specifieke collectieve plekken ontstaan er buurten met een eigen, herkenbare identiteit, legt ontwikkelaar en bouwer VORM uit.

De verschillende buurten  met elk een eigen karakter moeten samen zorgen voor een gemengde wijk. Binck Blocks is gericht op verschillende doelgroepen, uiteenlopend van starters tot gezinnen, 50-plussers en expats, aldus VORM. Om het contact tussen de bewoners te stimuleren, worden diverse collectieve ruimtes in het ontwerp opgenomen.

Lees de volledige tekst op de website van architectenweb.nl