In de Fokkerhaven op de Binckhorst komt een 50 meter hoge woontoren. In de haven kun je gratis je bootje aanleggen en verder kun je een drankje en hapje doen.

Linck heet het 50 meter hoge gebouw waar plek is voor zo’n 66 appartementen en restaurants/winkels. Naar verwachting wordt het in de zomer van 2023 opgeleverd.

In de woontoren komen maisonnettes van twee lagen. Deze zijn tussen de 100 en 160 vierkante meter. Ieder heeft een eigen balkon én een tuin. Daarnaast zijn er grote en kleinere appartementen. Er komen geen sociale huurwoningen.

Wat er zo bijzonder is aan dit gebouw? Het is groen. Aan de gevel van het gebouw komen verschillende planten. Verder komen er op meerdere verdiepingen binnentuinen waar de buren elkaar kunnen ontmoeten.

Het gebouw ziet er niet alleen groen uit maar je kunt er ook ‘groen’ wonen. Zo is de woontoren gasloos, op het dak liggen zonnepanelen om energie mee op te wekken. Onder het gebouw komen warmtepompen die in de winter voor warmte én in de zomer voor verkoeling zorgen.

Bekijk de impressies op de website van Indebuurt.nl