De Binckhorst en het gebied tussen Den Haag Hollands Spoor en het Centraal Station krijgen een miljoeneninjectie om de bereikbaarheid op peil te houden. De gemeente Den Haag, Leidschendam-Voorburg, het Rijk, de metropoolregio en de provincie Zuid-Holland trekken hier gezamenlijk 137 miljoen euro voor uit. Een hoofdrol is weggelegd voor het openbaar vervoer en de fiets.

De partijen hebben hier dinsdag overeenstemming over bereikt. In de Binckhorst en rondom Hollands Spoor worden de komende jaren ongeveer 25.000 woningen bijgebouwd. Dat betekent dat de drukte hier flink toeneemt. Om ervoor te zorgen dat zowel de Binckhorst als het Central Innovation District (CID) niet vastloopt, wordt er fors geïnvesteerd in de bereikbaarheid.

Het geld is vooral bedoeld voor het openbaar vervoer en de fiets. Zo wordt er zestig miljoen euro uitgetrokken om drie viaducten om te bouwen en een nieuwe tunnelbak aan te leggen op de Binckhorstlaan. Hierdoor ontstaat ruimte voor de aanleg van een eigen baan voor ‘Hoogfrequent Openbaar Vervoer’.

Lees hier de volledige tekst op de website van Den Haag FM.