De eerste paal moet nog geslagen, maar je zou hem al ‘mister Binckhorst’ kunnen noemen: Binck Blocks, een 125 meter hoge wolkenkrabber. Met z’n stoere uiterlijk (een ode aan het oude industrieterrein) hét visitekaartje van de nieuwe Binckhorst.

In de nieuw te bouwen woontoren Binck Blocks in de Binckhorst komen bijna driehonderd appartementen, ondergebracht in verschillende ‘buurten’ die als het ware op elkaar zijn gestapeld. Elke ‘buurt’ heeft een gezamenlijke ruimte of tuin waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten – een nieuw concept dat het leven in een appartementencomplex aangenamer moet maken. Ook op andere vlakken ligt de ambitie hoog: de toren van 125 meter hoog wordt innovatief, zit vol duurzame toepassingen en haalt de natuur naar binnen.

Binck Blocks is niet alleen de wolkenkrabber, benadrukt projectontwikkelaar Wendy Poppelaars van VORM maar meteen. “Want direct achter de woontoren ontwikkelen we ook nog een openbare parkeergarage met tien woningen. Deze twee projecten hebben we met elkaar verweven; boven op de parkeergarage komt een enorme daktuin waar de bewoners van Binck Blocks alle ruimte krijgen om zich tussen het groen te ontspannen. De gemeente Den Haag had twee tenders uitgeschreven, wij hebben die in het ontwerp aan elkaar geknoopt, en mede daardoor hebben we gewonnen.”

Lees het volledige artikel op de website van Den Haag Centraal