De gemeente Den Haag gaat in gesprek met de eigenaar van de asfaltcentrale op de Binckhorst over een mogelijke verhuizing. Als het enorme complex inderdaad uit het gebied verdwijnt, wordt het mogelijk om er nog meer dan de nu geplande 5000 woningen te bouwen.

Dat verklaarde wethouder Boudewijn Revis (VVD, stadsontwikkeling) tijdens een vergadering over de ontwikkelingen in de Binckhorst. Nu is dat nog een wijk met grotendeels bedrijvigheid, maar de komende tien tot vijftien jaar gaat er fors worden gebouwd. In de huidige plannen staat nog dat de grote ondernemingen die er zijn gevestigd, kunnen blijven. Daarbij gaat het onder meer om de asfalt- en betonfabriek.

Maar volgens Revis is het ‘logisch’ om ook na te denken over de toekomst van in ieder geval de asfaltcentrale. Die moet op termijn worden verduurzaamd, zegt hij. Dat vraagt om enorme investeringen. Daarbij rijst dan de vraag of het dan niet beter is dat dan de hele fabriek naar een andere plek verhuist. Dat zou ook nog eens tot gevolg hebben dat de luchtkwaliteit in de Binckhorst verbetert.

Lees hier het volledige artikel op de website van Omroep West.