De gemeente Den Haag wil het graag en zegt ‘draagvlak’ te hebben voor een complete verhuizing van de prostitutie naar de ‘sporendriehoek’ bij de Binckhorst. Maar dat blijkt tegen te vallen. Zowel de raamexploitanten als veel sekswerkers zeggen liever in de Doubletstraat en de Geleenstraat te willen blijven.

De VVD-wethouders Boudewijn Revis en Kavitha Parbhudayal kwamen op 20 februari met mededelingen en rapporten over de prostitutiestraten. De ‘ramen’ in de Doubletstraat en de Geleenstraat en Hunsestraat zouden dicht kunnen. De sekswerkers zouden moeten verhuizen naar een groot ‘erotisch centrum’ tussen de sporen van de NS, in de buurt van het Schenkviaduct. Parbhudayal (volksgezondheid) legde sterk de nadruk op de verbetering van de positie van de sekswerkers.

Revis (stadsontwikkeling) wees op het tegengaan van een verdere ‘verloedering’ van de bestaande prostitutiestraten. Niet ontkend werd overigens dat zo’n verhuizing een zeer lastige operatie is, zeker omdat het de gemeente zelf geen (echt) geld mag kosten. De wethouders zeggen dat er ‘draagvlak’ is voor een verhuizing, maar die claim is flinterdun, blijkt uit rapporten en gesprekken met betrokkenen.

Lees verder op de website van Den Haag Centraal.