Tienduizenden woningen bouwen in de Binckhorst? Dat kan maar op één manier: de hoogte in. Ontwikkelaar VORM geeft met het complex Binck City Park – goed voor ruim duizend appartementen – invulling aan de verticale stad van de toekomst.

Tot 2035 komen er volgens het CBS zo’n 70.000 Hagenaars bij, maar de geografische grenzen van de stad zijn bereikt. Een deel van de oplossing voor het groeiende woningtekort is te vinden in de Binckhorst. Het rauwe industrieterrein wordt getransformeerd tot een stoer en waterrijk woon-werkgebied dat uiteindelijk 23.000 huishoudens moet tellen. En daarvoor wordt de hoogte opgezocht. Met de bouw van het enorme Binck City Park – drie woontorens bij Kasteel de Binckhorst – lenigen de ontwikkelaars van VORM de nood met ruim duizend appartementen voor een breed scala aan doelgroepen. Van starters tot ouderen en van studenten tot young professionals.

Lees het volledige artikel op de website van Den Haag Centraal.