Op weg naar een circulaire arbeidsmarkt in de Binckhorst.

De vraag wat we kunnen doen om werk zodanig te organiseren dat jongeren en ondernemers op korte termijn voordeel ervaren en de Binckhorst op de lange termijn een voorbeeld wordt voor een circulaire arbeidsmarkt staat centraal tijdens de Lunch & Leersessie vanuit de KIP op donderdag 25 juni van 12.30-13.30u.

Ondernemers en jongeren kunnen veel van elkaar leren als het gaat om de toekomst van werk. Veel jongeren ervaren de overstap van schoolbank naar werkbank echter als stressvol. Ondernemers erkennen de waarde van jongeren, maar klagen soms ook over het gebrek aan vaardigheden. Tegelijkertijd zijn jongeren, áls ze eenmaal werk hebben, vaak de grote verliezers als het wat minder gaat. Dan staan ze vaak als eerste weer op straat. Het vraagt om een oplossing. In de Binckhorst werken we hieraan.

Aan tafel delen een drietal gasten uit de Binckhorst hun praktijkervaring:
*Melanie Visser – trainee bij The Young Digitals helpt ondernemers bij online marketing
*Yahya Algehaili – bleef na zijn stage werken in de Binckhorst en haalde recentelijk met Elders VR het NRC
*Ernst Nobel – eigenaar van Ecoschilderwerk en ervaring met jongeren uit Laak

Via Zoom doen o.a. aan de discussie mee:
*Veerle Pieters –  vertegenwoordiger van de Nationale Jeugd Raad
*Bas van den Berg –  initiatiefnemer van de minor Mission Impact die na de zomer start in de Binckhorst
*Harrie Ozinga – kwartiermaker van de BINCK PraktijkAcademie
*Paul van Diepen – gamechanger bij Secrid

Gespreksleider is Irmgard Bomers, ondernemer in de Binckhorst en bestuurslid bij I’M BINCK.

Live te volgen

Ook jij kunt meedoen aan de discussie via Zoom en je ideeën inbrengen. De bijeenkomst wordt live uitgezonden via de Facebookpagina en het Youtubekanaal van I’M BINCK. Gewoon meekijken tijdens de lunchpauze kan dus ook.