Op weg naar een circulaire arbeidsmarkt in de Binckhorst.

De vraag wat we kunnen doen om werk zodanig te organiseren dat jongeren en ondernemers op korte termijn geholpen zijn en de Binckhorst op de lange termijn een voorbeeld wordt voor een circulaire arbeidsmarkt staat centraal tijdens de Lunch & Leersessie vanuit de KIP op donderdag 25 juni van 12.30-13.30u.

Ondernemers en jongeren kunnen veel van elkaar leren als het gaat om de toekomst van werk. Veel jongeren ervaren de overstap van schoolbank naar werkbank echter als stressvol. Ondernemers erkennen de waarde van jongeren, maar klagen soms ook over het gebrek aan vaardigheden. Tegelijkertijd zijn jongeren, áls ze eenmaal werk hebben, vaak de grote verliezers als het wat minder gaat. Dan staan ze vaak als eerste weer op straat. Het vraagt om een oplossing. In de Binckhorst werken we hieraan.

Aan tafel delen een drietal gasten uit de Binckhorst hun praktijkervaring:
*Nicky Lageweg (25)- glazenwasser bij Nelis & Co
*Yahya Algehaili 25) – bleef na zijn stage werken in de Binckhorst en haalde recentelijk met Elders VR het NRC
*Alex Kypriotakis-Weijers (33) – heeft voor zijn afstudeeropdracht oa de Binck Twins gemodificeerd en zou het liefst werken voor een designbureau in de Binckhorst.

Via Zoom doen o.a. aan de discussie mee:
*Hevien Dahlie –  vertegenwoordiger van de Nationale Jeugd Raad
*Bas van den Berg –  initiatiefnemer van de minor Mission Impact
*Harrie Ozinga – kwartiermaker van de BINCK PraktijkAcademie
Evelien van den Brink – Accez / Elly Grevers – Philadelphia / Sjoerd Hauptmeijer – theyoungdigitals.nl / Ernst Nobel – Ecoschilderwerk / Mahir Özdemir – UnlocQed.nl /Steef van Lokven – Starters4Communities / Ian Smeyers – Werkfabriek.org / Kinga Bachem / Sylvester Barbolina / Shanon Peeters e.v.a.

Meedoen?

Ook jij kunt je ideeën inbrengen en meedoen aan de discussie via Zoom door een mail te sturen aan irmgard@imbinck.nl. Je ontvangt dan vooraf een link. Alle Zoomdeelnemers ontvangen een Binckse verrassing.

Live te volgen

De bijeenkomst wordt live uitgezonden via het Youtubekanaal van I’M BINCK. Gewoon meekijken tijdens de lunchpauze kan dus ook.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd vanuit Kenniswerkplaats KIP, een samenwerkingsverband tussen I’M BINCK, ACCEZ, Centre for Sustainability en de gemeente Den Haag. Initiatiefnemer van deze Lunch & Leersessie is I’M BINCK.