Een scherp, beetje mechanische klinkend trompet-achtig geluid schalt door de Victory Boogie Woogietunnel. ‘Uitgang hier. Exit here’, klinkt het vervolgens in de holle ruimte. Hier, halverwege de tunnel die onderdeel uitmaakt van de Rotterdamsebaan, worden door technici tal van tests uitgevoerd. Het is een van de laatste stappen om ervoor te zorgen dat de nieuwe ontsluitingsweg van Den Haag half december officieel kan worden geopend. De ledlampen die aangeven waar vluchtroutes zijn werken in ieder geval al, zo lijkt het. Evenals het alarmsysteem dus.

De 1800 meter lange tunnel zelf is al even klaar, inclusief keurig asfalt. In de Binckhorst én de Vlietzone zijn kruispunten, fietspaden en wegen opnieuw ingericht. Het groen in het nieuwe park inclusief waterberging vlak bij de snelweg schiet al flink omhoog. Veel van de enorme bouwketen zijn al ontmanteld.

Het scheelt echt weinig of het project Rotterdamsebaan is af. Dat betekent dat het niet lang meer duurt voor het verkeer dat uit de richting van Rotterdam komt en snel naar het centrum van Den Haag wil, gebruik kan maken van deze nieuwe route. Alleen de technische installaties moeten nog worden getest en goedgekeurd.

Lees hier het volledige artikel op de website van Omroep West.