HOE EEN CIRCULAIRE WOONWERKWIJK VORM KRIJGT

Circulariteit heeft in toenemende mate invloed op de ruimtelijke ontwikkeling in Nederland. Deze nieuwe kijk op het inrichten van een gebied staat nog in de kinderschoenen en er zijn nog weinig wijken waar circulariteit echt in de praktijk wordt gebracht. De Haagse Binckhorst wil hierop een uitzondering zijn; ondernemers, onderzoekers en beleidsmakers werken al jaren aan de transitie naar een circulaire wijk met waardevolle kennis en ervaringen tot gevolg.


KIP (Kennis in Productie) biedt studenten, ondernemers en beleidsmakers de kans om in een reeks van vier KIP Colleges (3 online, 1 op locatie), samen te leren over circulaire gebiedsontwikkeling aan de hand van de dagelijkse praktijk in de Binckhorst. Wil jij meer weten over circulariteit of hoe je zelf bijdraagt aan een circulaire Binckhorst? Aarzel dan niet en schrijf je in voor de KIP Colleges (deelname is gratis en inschrijven kan tot 25 september 2020).


Planning:

 • KIP College 1: Introductie
  • Maandag 28 september 2020, 15:00 tot 17:00 (online)
 • KIP College 2: Circulariteit
  • Vrijdag 2 oktober 2020, 15:00 tot 17:00 (online)
 • KIP College 3: Praktijken in de Binckhorst
  • Vrijdag 9 oktober 2020, 15.00 tot 17:00 (online)
 • KIP College 4: De circulaire school
  • Vrijdag 16 oktober 2020, 09:00 tot 17:00 (op locatie Binckhorst)

Organisatie: Kenniswerkplaats KIP, is een samenwerkingsverband tussen I’M BINCK, ACCEZ, Centre for Sustainability en de gemeente Den Haag.

Initiatiefnemer van het KIP College is ACCEZ, een dynamisch en vernieuwend programma van de provincie Zuid-Holland, TU Delft, Universiteit Leiden, Erasmus Universiteit Rotterdam, Wageningen University and Research en VNO-NCW West met als doel de ontwikkeling van een circulaire economie te versnellen.