Al honderd jaar lang wordt de laatste eer bewezen aan overledenen en hun nabestaanden op begraafplaats St. Barbara op de Binckhorst. Daarom heeft een besloten gezelschap samen met vicaris Ad van der Helm de lustrumvlag op zondag 6 september 2020 om 16.00 uur gehesen. Met het hijsen van de vlag luidde St. Barbara het lustrumjaar in.

Eén van de hoogtepunten is de afsluiting van het lustrumjaar op 5 september 2021 in de vorm van een Hoogmis. De Bisschop van Rotterdam, Mgr. Dr. J.H.J. van den Ende, draagt deze pontificale eucharistieviering voor in de katholieke Kuyperskerk, de Jacobus de Meerdere. De Hoogmis wordt ondersteund door het Requiem van Fauré. Deze uitzonderlijke bijeenkomst wordt opgedragen aan hen die gestorven zijn door het coronavirus.

Lees hier het volledige artikel op de website van Den Haag FM.