Het kunstwerk ‘Haagse straatkunst naar een hoger niveau getild’ wat te zien is langs de Binckhorstlaan in Laak is een eerbetoon aan Hans Mahler. “Die tekst was een tekst die Hans heel vaak gebruikt heeft door de jaren heen en dat was ook zijn missie de afgelopen jaren bij de gemeente”, zegt Gordon Meuleman van SOGOshow, een van de deelnemende kunstenaars van het project. “Hans heeft binnen de gemeente gevochten voor kunstenaars zoals ik, en de rest van de bende.” Mahler heeft zich bij de gemeente jarenlang ingezet voor verschillende streetart-projecten.

“Dit is een bedankje voor alles wat hij voor ons betekent heeft”, zegt Meuleman tegen Den Haag FM. Het kunstwerk is ‘achter de rug om’ van Mahler gemaakt. “Je probeert in het geheim een kunstwerk te maken voor iemand. Dat is best een uitdaging, hij hoeft maar net in dit gebied van de stad te komen…” Voor het kleurrijke werk op de Binckhorst is een zelfportret gebruikt van de Haagse fotograaf, dat is vervolgens in delen door verschillende kunstenaars bewerkt en nu te zien in de Binckhorst.

Lees verder op de website van Den Haag FM.