In het zuidelijkste puntje van de Binckhorst, op de hoek van de Trekvliet en de Jupiterkade, verrijst vanaf 2022 het Junopark: een rauw doch groen gebied met 1100 appartementen.

De eerste schop zit nog niet in de grond, maar de contouren van het deelgebied Junopark in de Binckhorst worden steeds duidelijker. Gebiedsontwikkelaars Bouwfonds Property Development, AM en NU Projectontwikkeling tekenden vijf woonblokken in van dertig tot zeventig meter hoog voor zowel sociale en middeldure huur als koop. Aan het centrale plein komt in 2024 een basisschool van Lucas Onderwijs met kinderopvang voor vijfhonderd leerlingen.

“Het is een plek met een fantastische zonoriëntatie op het zuidwesten en voor alle bewoners uitzicht op het water,” zegt stedenbouwkundige Chris Zwiers, namens OZ architecten betrokken bij het project. De buitenruimte is wat hem betreft een belangrijk aandachtspunt. “We hebben een park ingetekend dat we ook wel de ‘Groene Meander’ noemen. Via het groene schoolplein komt dat uit bij het Waterfrontpark langs de Trekvliet. Drie grote ondergrondse parkeergarages zorgen ervoor dat het maaiveld wordt teruggegeven aan de gebruikers en op de menselijke maat kan worden ingericht.”

Lees hier het volledige artikel op de website van Den Haag Centraal.