De Rotterdamsebaan gaat opnieuw later open dan de bedoeling was. Nu is de vertraging vier tot zes weken. Dat betekent dat niet voor half januari 2021 gereden kan worden door de ondergrondse verbinding van de A13 met het centrum van Den Haag.

Problemen met het inregelen van verschillende technische installaties veroorzaken het nieuwe uitstel. Die installaties zijn nodig om vanuit de bedieningscentrale het verkeer te kunnen organiseren in de tunnel, bijvoorbeeld door lagere snelheden voor te schrijven via de matrixborden boven de weg, als er iets aan de hand is.

Door corona konden enkele leveranciers niet testen, daarnaast moeten de systemen het niet alleen elk afzonderlijk doen, maar ook allemaal gelijktijdig. Dat blijkt een pittiger klus dan is voorzien.

Lees hier het volledige artikel op de website van AD.