De gemeente Den Haag gaat nog eens praten met de ontwikkelaar van een groot complex op de Binckhorst om te kijken of daar langer dan nu is afgesproken sociale huurwoningen in kunnen blijven.

De bedoeling is dat op de hoek van de Melkwegstraat en de Saturnusstraat ‘Frank is een Binck’ verrijst. Dat bestaat uit een deel van de glazen vleugel van de voormalige jeugdherberg Ockenburg, gecombineerd met twee nieuwe torens. Hierin komen commerciële ruimten en 180 woningen, een derde daarvan is sociale huur. Maar die mogen in principe na 25 jaar worden verkocht. In eerste instantie aan een woningbouwcorporatie, maar als dat niet lukt aan een andere partij.

Een flink deel van de gemeenteraad is niet enthousiast over deze constructie. Partijen als PvdA, GroenLinks, SP en HSP vinden dat er toch al te weinig sociale woningen in Den Haag worden gebouwd. De Binckhorst zou een uitgelezen kans zijn om het gemiddelde wat op te krikken. Door nu de ontwikkelaar de kans te bieden de woningen na 25 jaar te verkopen, bestaat de kans dat er op den duur gewoon weer meer duurdere woningen in het gebied bijkomen, is de redenering.

Lees hier het volledige artikel op de website van Omroep West.