De gemeente krijgt vijftig miljoen euro van het Rijk voor de aanleg van een supersnelle tram tussen Scheveningen, de Binckhorst en de regio’s Zoetermeer en Delft. Den Haag gaat nu onderzoeken wat het beste tracé voor de lightrail is. De verbinding is cruciaal om de groei van de stad te kunnen opvangen, zegt wethouder Robert van Asten (D66) van Den Haag tegen Omroep West. ‘Zonder rails, geen woning.’

De lightrail-verbinding is een langgekoesterde wens van Den Haag. Volgens wethouder Van Asten (D66) is de aanleg van de Koningscorridor onontbeerlijk voor de stad, omdat Den Haag de komende jaren fors groeit. De verwachting is dat er in 2040 ongeveer 629.000 mensen wonen, 100.000 meer dan nu. Om die groei op te vangen, worden er tienduizenden woningen gebouwd op de Binckhorst en rondom de Haagse stations.

Lees hier het volledige artikel op de website van Den Haag FM.