In het politieke radioprogramma Spuigasten op Den Haag FM was wethouder Robert van Asten (D66) te gast.

Den Haag krijgt vijftig miljoen euro van het Rijk voor de aanleg van een deel van de Koningscorridor: een supersnelle tram tussen Scheveningen, de Binckhorst en de regio’s Zoetermeer en Delft. Den Haag gaat nu onderzoeken wat het beste tracé voor de lightrail is. De verbinding naar de Binckhorst en het Central Innovation District rondom de Haagse stations is cruciaal om de groei van de stad te kunnen opvangen, stelt verkeerswethouder Van Asten.

Niet alleen het openbaar vervoer heeft volgens de D66-wethouder de toekomst. Hagenaars moeten in de toekomst ook veel vaker de fiets pakken. Het moet voor steeds meer mensen de ‘vanzelfsprekende keuze’ worden om zich te verplaatsten in de stad en de regio. Daarom komen er steeds meer en betere fietspaden bij, worden gevaarlijke plekken aangepakt én wordt bekeken om de Gedempte Gracht een alternatief kan worden voor de Grote Marktstraat als fietsroute door het centrum.

Beluister hier het interview op de website van Den Haag FM.